Jet Fadıl'ın mağdur ettiği insanlar dernek kurdu

Jet Fadıl'ın vaad ettiği projelerden satın alıp mağdur olanlar dernek çatısı altında bir araya geldi.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 16:57
Abone Ol google-news

İşadamı Fadıl Akgündüz'ün vaat ettiği projelere para yatıran ancak karşılığını alamadıklarını belirten mağdurlar, haklarını Caprice Yatırımcılar Derneği adı altında arıyor. Dernek yetkilileri 185 kişi adına bugün İstabul Adalet Sarayı'na gelerek dolandırıldıkları gerekçesiyle Akgündüz hakkında suç duyurusunda bulundu.

 "JED FADIL PROJELERİNİ SONUÇLANDIRAMADI"

Dernek Başkanı Doğan Bakırcı, suç duyurusundan sonra basın açıklaması yatı. Akgündüz'ün Capris Gold, Jetkent, Proton ve Maldivler gibi bir çok proje ile toplumun karşısına çıktığını ifade eden Bakırcı, "Tabiki hiçbir projesini sonuçlandırmadı. Kendisiyle alakalı birçok çalışmamız oldu. Yaklaşık 12 bin kişinin mağdur olduğu bir dönemdeyiz. Aileler çok zor durumda. Bununla alakalı bir dernek kurduk; Capris Yatırımcılar Derneği. Bu arkadaşlarımızın sesini duyurmak ve bütün kamuoyuyla bunu paylaşmak için adaletin tecelli ettiği yüce makama geldik. 185 tane vekaletle birlikte suç duyurusunda bulunduk. Takipçisi olacağız ve bu dosyaya binlerce şikayet dilekçelerini katacağız." dedi.

"KAHRINDAN ÖLENLER VAR"

Seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Bakırcı, "Bütün Türkiye'ye bunu buradan duyurmak istiyoruz. Biz dernek olarak bu projelerin tamamlanması için buradayız. Fadıl Akgündüz'e de basın aracılığıyla ulaşmak istiyoruz. Bu projeleri bir an önce bitirmesini bekliyoruz. Çünkü çok mağdur olmuş insanımız var. Ailesi yıkılan, boşanan, hatta kahrından ölen insanlarımız var. Bunlar da derneğimizin dosyalarında mevcuttur." diye konuştu.

"BAŞKALARININ ÜZERİNDEN YENİ PROJE İLE SATIŞ YAPTIĞINI DUYDUK"

Akgündüz'ün son projesinden bahseden Bakırcı, "Bayrampaşa'da Capris Gold oteli projesi var. Otelin daha inşaatı başlarken kira ödemelerine başladı. Bunun belli bir süre insanları oraya çekmek amaçlı olduğunu tespit ettik. Belli bir aşamaya geldikten sonra şimdi kendisi muhatap olunmayacak şekilde kayboldu ortadan. Ama değişik insanlar üzerinden de 'home otel' projesi ile tekrar satışlar yaptığını duyduk. Biz buradan da bir sürü mağdurun oluşacağını ve bunların da aynı şekilde şu anki mağdurlar gibi olacağını düşünüyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz bu tür projelere kanmayın. Çünkü binlerce onbinlerce insan bu konuyla alakalı mağdur olmuştur. Biz burada bu mağduriyetlere son vermek amaçlı bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

"TAMAMEN DOLANDIRICILIK HİKAYESİ"

Akgündüz'e ulaşamadıklarını ifade eden Bakırcı, "Birçok şekilde temasta bulunmaya çalıştık. Ama hiçbir telefonumuza cevap vermedi. Araya koyduğumuz insanlara da cevap vermedi. Biz artık kendisinin tamamen bu işi bırakıp kaçtığını düşünüyoruz. Çünkü şimdiye kadar bir açıklama yapması gerekirdi. En azından 'şu günde şu tarihte yapacağım, bitireceğim' açıklaması yapması gerekiyordu. Ben bir müteahhit olsaydım aksaklıklar olmuşsa bunun açıklamasını her zaman yapardım. Şu sebepten dolayı yapamadım derdim. Tamamen dolandırıcılık hikayesi bu." dedi.

"YENİ MAĞDURLAR OLUŞMASIN"

Ne kadar mağduriyet yaşandığı sorusuna Bakırcı, "En küçük devremülk bile 60 bin liradan başlıyor. 24 bin tane aile var. Yüzbinlerce insana tekabül ediyor. Tamamı bizim çatımızın altında birleştiler. Yeni mağdurların oluşmaması için bu derneği sürdürüyoruz. İnsanlarımızı da uyanık olmaya davet ediyoruz. Çünkü biz buna kandık." uyarısında bulundu.

"MALDİVLER PROJESİ HAYAL ÜRÜNÜ"

Maldivler projesinin tamamıyla hayal ürünü olduğunu söyleyen Bakırcı, "İnsanlarımıza Didim'deki otelini gösterip, Capris Gold'un ihtişamını gösterip hayali bir ihracatı da sattı. Bundan dolayı da insanlar mağdur. Çoğunun tapusu yok, bir çoğunu sözleşmeyle idare ediyorlar. Kimimizin sözleşmesinde İlkbahar Turizm diye bir şirketten, kimisi Capris Gold. Kimisine 2012'de kimisine 2015'te bitireceğini söylemiş. Bütün sözleşmeler, tapular bir araya gelince derneğimizde açık ve net olarak görüldüki tarihler farklı farklı. Sonuçta yapılan bir yapı var. Bu yapının bitiş tarihi bellidir. Bazı nedenlerle aksamıştır. Ama 'şu tarihte bitecektir' denir. Ama sözleşme ve tapularda herkesin tarihleri farklı." ifadelerini kullandı.

PROJELERİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Akgündüz'ün söz verip bitirdiği projesi olup olmadığı sorusuna Bakırcı, "Şu ana kadar hiçbir projesi bitmiş değil. Türkiye'de bir imza, bir proton aracı diye çıkardı ilk olarak. Daha sonra bunu Jetkent'e bağladı, Jetkent'ten Capris Gold'a getirdi, Capris Gold'dan Maldivler'e taşıdı, Maldivler'den de şimdi de home otel diye ev otel gibi yeni bir proje ile çıktı meydana. Yani buna bir son verilmezse yine bir sürü proje çıkacak ortaya ve daha bir sürü insan mağdur olacak. Ne kadar daha beklenmesi lazım? Türkiye'nin tamamını mı sarması lazım?" serzenişinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler