Trans bireylere tehdit davasına karartma

Avcılar Meis Sitesi’nde trans bireyleri tehdit eden, site önünde gösteriler düzenleyen 5 sanığın yargılandığı davada basın yasağı sürüyor. Küçükçekmece 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü oturumunu sadece “kamu güvenliği” gerekçesiyle çağrılan onlarca polis memuru ‘izledi’.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 23:18
Abone Ol google-news

Meis Sitesi davasındaki basın ve izleyici yasağı 2013 yılında yapılan ilk oturumdan bu yana sürüyor. Mahkemenin tavrı dün de değişmedi. Gazeteci olarak duruşmaya katılmam, mahkeme kâtibi tarafından engellendi. Gerekçesi ise hâkimin gazeteci istememesiydi. Duruşmayı izlemek için adliyeye
gelen tek gazeteci bendim. Kapıda herhangi bir yoğunluk olmamasına karşın duruşma salonuna çok sayıda polis memuru alındı. Polislerin çağrılma nedeni ise “kamu güvenliği” olarak açıklandı. Sanık avukatları, cüppesiyle davaya katılan, şikâyetçi avukatı Ezgi Şeref’i de gazeteci zannetti.

 

‘Gerekçe yok’

Şikâyetçilerin avukatı Fırat Söyle, “Kamu güvenliğini tehdit eden bir durum yok. Sadece ilk
oturumda yoğun bir katılım oldu. Hâkim o gün herkesi dışarı çıkardı. Hâkimin kapalı yargılama yapmasının haklı gerekçesi yok. Sanıklardan biri, mahkemeden basını almamasını istemiş. Yargıç da emniyete yazı yazmış. Biz her duruşmada itiraz ediyoruz ama sonuç değişmiyor” dedi.

Ezgi Şeref de duruşma çıkışında, baro kimliğini sanık avukatlarına gösterdi. Şeref, “Kendi aralarında konuşuyorlardı. Baronun internet sitesindeki adres sayfasına bakmışlar. O fotoğraftaki kişinin ben olup olmadığını karşılaştırmışlar. Ben de şüphelerini gidermek için kartımı gösterdim” diye konuştu.

Dava, sanık hakkındaki Adlı Tıp raporunun beklenmesine karar verilerek temmuz ayına ertelendi. Avukat Söyle, dosyanın karar aşamasına geldiğini, ancak Adli Tıp talebi nedeniyle karar verilemediğine dikkat çekti. Sanığın ise şizofren olduğunu iddia ettiğini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler