27 saat sonra bir el silah sesi geldi ve...

Bingöl'de psikolojik sorunları olduğu belirtilen 30 yaşındaki Mehmet Ali Seçkin, yaşıtı ve arkadaşı Yakup Polat'ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra çıktığı inşaat halindeki binanın çatısından çevreye rastgele ateş etti. İkna edilemeyen Seçkin, 27 saat sonra hayatına son verdi.

Yayınlanma: 14.02.2015 - 12:19
Abone Ol google-news


Olay, akşam saatlerinde Bingöl Çapakçur Deresi mevkiinde meydana geldi. Küçük Sanayi Sitesi'nde mobilyacılık yapan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen Mehmet Ali Seçkin, arkadaşı, Bingöl Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Yakup Polat ile birlikte kendi kullandığı araçla Çapakçur Deresi mevkiine geldi. Seçkin, burada henüz bilinmeyen nedenle arkadaşı ve yaşıtı Yakup Polat'ı pompalı tüfekle vurup öldürdü. Ceseti dere yatağına bırakan Mehmet Ali Seçkin, daha sonra çevre bulunan inşaatın çatısına çıkarak çevreye rastgele ateş etmeye başladı.

Arkadaşını öldürüp çatıya çıktı- VİDEO


Görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine aralarında keskin nişancılarında bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

"BENİM İÇİN HER ŞEY BİTTİ"

Vatandaşın ihbarı ile bölgeye gelen polis zanlıyı ikna edemeyince bölgeye çok sayıda özel harekat polisi de sevk edildi. Katil zanlısının açtığı ateş sonucu 2’si Özel Harekat'tan olmak üzere 3 polis yaralandı. Saldırganın, “İnmiyorum ben adam vurdum, benim için her şey bitti" sözleri üzerine bölgede araştırma yapan polis ekipleri dere yatağında bir erkek cesedi buldu. Yakup Polat'a ait olduğu tespit edilen ceset olay yerine sevk edilen gelen ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi morguna ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Silahlı zanlı çatıdaki eylemine devam ederken, geniş güvenlik önleminin alındığı bölgeye yaklaşık 13 saattir bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Olay yerinde ambulans ve itfaiye hazır bekletilirken zanlının aşağıya inmesi için polisin iknası devam ediyor.

BABASI DA İKNA EDEMEDİ

Bingöl'de arkadaşı Yakup Polat'ı öldürdükten sonra çıktığı çatıdan dünden beri indirilemeyen Mehmet Ali Seçkin'in 75 yaşındaki babası Sıddık Seçkin de olay yerine getirildi. Kentte at arabası ile taşımacılık yapan baba Seçkin, oğlunun çatıdan inmesi için ikna etmeye çalışarak, "Oğlum artık aşağıya in sana hiç kimse bir şey yapmayacak" dedi. Buna karşılık Mehmet Ali Seçkin babasına inmeyeceğini söyleyerek, "Yok baba inmeyeceğim" dedi.

Oğlunun psikolojik tedavi gördüğünü ve sürekli ilaç kullandığını söyleyen Sıddık Seçkin, "Bazı zamanlar ilaçlarını almıyordu. İlaçlarını almadığı zamanlar 3 gün uyumuyordu" dedi.

POLİS DÜRBÜNLE TAKİP EDİYOR

Dün çıktığı inşaat çatısınde elinde pompalı tüfekle eylemini sürdüren Mehmet Ali Seçkin'in tüm hareketleri polis tarafınadan yakından takip ediliyor. Polis dürbünle takibini sürdürüken, bölgeye güvenlik güçlerinden başkasının girmesine izin vermiyor. Bu arada elinde pompalı tüfek bulunan ve zaman zaman ateş açan Seçkin'in yanında çok sayıda fişek bulunduğu öğrenildi.

HAYATINA SON VERDİ

Bingöl'de arkadaşı 28 yaşındaki Yakup Polat'ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra dün çıktığı inşaat halindeki binanın çatısında kendisini ikna etmeye çalışan 3 polisi de yaralayan 30 yaşındaki Mehmet Ali Seçkin, 27 saat sonra intihar etti. Mehmet Selim Seçkin'in çatıdan 6. kata indikten sonra silah sesi gelmesi üzerine, çok sayıda özel harekat timi ve çevik kuvvet ekibi binaya girdi. 6. Kat'a çıkan polis ekipleri Seçkin'i kanlar içinde bulunca sağlık ekiplerini çağırdı. Olay yerine giden sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Seçkin'in yaşamını yitirdiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri, Mehmet Selim Seçkin'in intiharıyla ilgili araştırmasını sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler