Musa Çam: Bunun adı faşizmdir

İzmir’deki boykot eyleminde gözaltına alınmaya çalışılan CHP’li Çam, “İktidar kendisi gibi düşünmeyenleri yok etmeye çalışıyor. Bunun adı faşizmdir’’ dedi.

Yayınlanma: 14.02.2015 - 22:41
Abone Ol google-news

İzmir’de önceki gün polisin sert bir şekilde müdahale ettiği boykot eyleminde oğlu Erdal Çam gözaltına alınan, kendi de gözaltına alınmak istenen CHP Milletvekili Musa Çam, iktidarın, iç güvenlik yasası fiilen TBMM’den geçmeden yasayı uygulamaya başladığını belirtti. Musa Çam, “İktidar devlet terörü estirerek kendisi gibi düşünmeyen herkesi suçlu ilan edip, yok etmeye çalışmaktadır. Bunun adı faşizmdir. Milletvekili olmamı bilmelerine rağmen polisler kollarıma girerek, ‘Seni de gözaltına alırız’ dediler ve sürüklemeye çalıştılar. Yeni Türkiye’de hukuk devletinin geldiği nokta budur” dedi.

Erdal Çam ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Babam gözaltılara müdahale etmek istedi. Onu da almaya çalıştılar. Ben de engellemeye çalıştım. Polis, ‘Babanı da, seni de alırız’ dedi ve beni otobüse götürdüler. Az sonra bir emniyet amiri benim adımı sordu ve otobüsten indirdi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler