Okmeydanı'nda Öcalan gerginliği

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde protesto gösterisi yapan grup, polise molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombası attı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Yayınlanma: 15.02.2015 - 21:56
Abone Ol google-news

Okmeydanı'nda, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde protesto gösterisi yapan grup, polise molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombası attı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Mithatpaşa Caddesi üzerinde saat 19.30 sıralarında toplanan grup, Şark Kahvesi mevkiinde yola molotof kokteyli atarak araçların önünü kesti. Bunun üzerine olay yerine gelen zırhlı polis araçları ile TOMA gruba müdahale ederek ara sokaklara püskürttü. Bir süre sonra tekrar Mithatpaşa Caddesi üzerinde toplanan grup, polise molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombası atmaya başladı. Polis de gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

AZ DAHA...
Müdahale sırasında, eylemciler tarafından polise doğru atılan bir molotof kokteyli, olayları izleyen vatandaşların çok yakınına düştü. Cadde üzerinde ilerleyen bir otomobilin tam önüne de çok sayıda molotof kokteyli düştü. Araç, hızla olay yerinden uzaklaştı.

Ayrıca, vatandaşların yakınına düşen patlamamış bir ses bombası da dikkat çekti. Bunun üzerine polis, olayları izleyen vatandaşları megafonla uyararak olay yerinden uzaklaştırdı ve cadde girişine emniyet şeridi çekti.

Polis ile eylemciler arasındaki gerginlik aralıklarla devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler