#HırsızKatilErdoğan'a bir tutuklama daha

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde geçen Cuma günü yapılan Eğitim Sen'in protesto yürüyüşünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla bu sabah evinde gözaltına alınan 20 yaşındaki Arif Buğra Aydoğan tutuklandı.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 11:05
Abone Ol google-news

Haziran Hareketi ve ÖDP Gebze üyesi Arif Buğra Aydoğan Cumhurbaşkanına hakaretten bu sabah evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Aydoğan tutuklandı.

Adliye önünde toplanan kalabalık arasından, gencin gözaltına alınıp adliyeye sevk edilmesini eleştiren ÖDP Darıca İlç başkanı Erdem Şimşek de gözaltına alındı.

Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Gebze'de de Eğitim sen tarafından protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sloganlar attığı iddia edilen, ÖDP Gebze İlçe eski yöneticilerinden Hüsnü Aydoğan'ın oğlu Arif Buğra Aydoğan, bu sabah ekipler tarafından Osmangazi Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde öğrenci olduğu belirtilen Aydoğan, öğle saatlerinde Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Bu arada Gebze Adliyesi önünde birçok kişi toplanarak polislerle tartıştı. Bu tartışma sırasında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oradaki polislere hakaret ettiği ileri sürülen ÖDP Darıca İlçe Başkanı Erdem Şimşek de gözaltına alındı.

Adliyede Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Arif Buğra Aydoğan tutuklanırken, gözaltındaki Erdem Şimşek ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Buğra Aydoğan gözaltına alınmasını Twitter'dan duyurdu ve şunları yazdı:

Evime gelen gelen polisler Tarafından Gözaltına alındım. Gerekçe Cumhurbaşkanına hakaret.

Şu anda hastahanedeyiz. Gebze emniyetine götürüleceğim. Gerekçe boykotta Gebze sokaklarında Hırsız Katil Erdoğan Sloganı atmak

Şimdi de emniyete gidiyoruz. Tekrar hatırlatmakta fayda var HIRSIZ KATIL ERDOĞAN!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler