Nihat Doğan'a suç duyurusu

İzmir'den üç kadın avukat, Av. Eren İlhan Güney, Av. Gözde Uzsoy ve Av. Şehrezat Mercan tarafından Nihat Doğan'ın önceki gün twitterdaki gönderisiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 14:53
Abone Ol google-news

Bugün İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan başvuruda “ Şarkıcı olarak tanınan, ismi Nihat Doğan olarak bilinen ancak gerçek ismi ve adresi tarafımızdan bilinmeyen şahsın TCK'nın 215. Madde'de işlenmiş olan bir suçu veya işlenmiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenin öven kimse, iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmü gereğince suç işlediği belirtildi.

Nihat Doğan'ı sıfırladılar

Dilekçede şahsın “ 14.02.2015'de twitterda yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın minibüsle evine giderken katledilmesi üzerine, saat 23.22'de “ Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca bas bas bağırmayacaksın” şeklinde bir paylaşımda bulunduğu anlaşılmıştır. Oysa öncelikle mini etek giymenin soyunmakla aynı anlama geldiği ve mini etek giymenin tacize uğramak için haklı neden olacağı anlamına gelen bu sağlıksız ve seviyesiz fikrin kendisi tarafından savunulduğu, benimsendiği açıktır. Kendisi tanınan, bilinen ve bazı kesimlerce de sevilen kişidir. Topluma mal olmuştur. Twitterda 464 bin takipçisi vardır. Şüpheli şahıs yazdığı twitterla kalmayıp, cümlesinde” laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar” vurgusuyla Anayasa'nın 2. Madde'sinde “Cumhuriyetin niteliklerinden” biri olarak sayılan “ laiklik ilkesinin” insanları, toplumu ahlaksızlaştırdığını ifade ederek, tecavüz suçunu laiklik ilkesine bağlamaktadır. Şüphelinin bu cümlesinden kadınların mini etek giyebilmeleri laiklik ilkesi ile ilişkilendirilmekte ve sonuç olarak da mini etek giyen kadınlara tecavüz edilmesinin normal olduğu düşüncesi ifade edilmektedir.

Şüphelinin laiklik ilkesini benimseyenler ile mini etek giyen kadınların “ tecavüz eylemine hake etiklerine” ilişkin çirkin düşüncesi, kadın cinsini aşağılamakla kalmayıp. TCK'nın 216. Maddesi'nin ikinci fıkrasına göre de ayrıca altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmüne uygundur. Bu nedenle cezalandırılmalıdır”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler