Hakkari'de HDP milletvekili aday adaylık başvuruları başladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi Nizamettin Öztürk, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri için adaylık başvurularının başladığını, HDP olarak bu seçimde kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağını ve özellikle kadınlarnı aday adayı olmasını arzuladıklarını söyledi.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 17:16
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi Nizamettin Öztürk'ün başkanlığını yaptığı 6 kişilik HDP seçim komisyonu, HDP il binasında yapılan basın açıklamasıyla tanıtıldı. Komisyon adına açıkama yapan HDP PM üyesi Öztürk, HDP'nin seçim barajını aşmayacağı 'şeklinde açıklamalar yapan Ak Partili hükümet üyelerine tepki gösterdi. Öztürk, şöyle dedi: "HDP olarak ülke genelinde her yerde partimizin adıyla seçimlere katılıyoruz ve şu anda bulunduğumuz coğrafyada Hakkari ilinde de yine partimizin adı ve amblemiyle seçimlere gireceğiz. Türkiye'nin her tarafından bileşenlerimizle birlikte değişik parti ve oluşumlarla , farklı dini inançlarla oluşan partimizin yapısıyla birlikte seçimlere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bizim seçim barajı diye bir kaygımız yoktur.Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalara göre biz yüzde 10 barajını çoktan aşmışız. Bundan sonra HDP olarak ülkenin her yerinde , her köşesinde seçime bu şekilde girecek. Bizim baraj korkumuzun olmadığı bir kez daha buradan belirtelim."

Aday başvurularının 16 Şubat- 2 Mart tarihi arasında olacağını da belirten Öztürk, özellikle kadınların başvuru yapmalarını beklediklerini söyledi. HDP PM üyesi Nizamettin Öztürk, şöyle dedi: "HDP olarak bu seçimde kadınlara positif ayrımcılık uygulayacağız. Başvuru yapan aday adaylara gerekli işlemleri de söyleyeecğiz. Başvuru yapmak isteyenler HDP il binasına gelmelerini bekliyoruz."

Bir gazetecinin Hakkari'de kadın adayı kotası uygulanacak mı? sorusuna ise Öztürk, "Bizler kadınarın aday olmasından yana eğilim göstereceğiz. Hakkari'de 3 Milletekili varsa bunun 2'sinin kadın omasını arzuluyoruz. Tabi bu da başvurulara bağlı" diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler