Erdoğan'ın "Rahmet" sicili temiz değil

'One Billion Rising' etkinliğinde kadına şiddete 'hayır' demek için dans eden kadınları eleştiren Erdoğan, "Ya sen biliyorsan bir Fatiha oku, bilmiyorsan rahmet dile" diyerek yüklendi. Bu sözleri söyleyen Erdoğan'ın sicili çok da temiz değil.

Yayınlanma: 17.02.2015 - 09:31
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için yaptığı danslı eyleme tepki gösterdi.

Ankara’da katıldığı bir ödül töreninde konuşan Erdoğan, “Hunharca katledilen Özgecanımızın öldüğü gün dans ediyorlar. Ya sen biliyorsan bir Fatiha oku, bilmiyorsan rahmet dile. Ölüm karşısında, acı karşısında dans etmek nedir bizim kültürümüzde. Belli, tabi ateş düştüğü yeri yakar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Özgecan Aslan cinayeti ardından oluşan hassasiyetin yeni bir dönem açacağını, davanın takipçisi olacağını da belirtti.

HANGİ ÖLÜME RAHMET DİLEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde birçok ölüme şahit oldu. Gezi Parkı olaylarında "talimatı ben verdim" diyerek ölümlerin sorumlusunun kendisi olduğunu da itiraf etti.

İşte Erdoğan'ın rahmet dilemediği ve fatiha okumadığı bazı ölümler...

Berkin Elvan'ın polisin attığı biber gazı kapsülü ile ölümü sonrasında bırakın fatiha okumayı bir rahmeti esirgeyen Erdoğan bununla da kalmadı ve Berkin Elvan'ın acılı annesini miting alanında yuhalattı.

Hopa'da Erdoğan'a protestolar sırasında polisin attığı biber gazından etkilinirek kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu için bir tv programında Ruşen Çakır'ın "Ama öldü efendim" sözlerine tepkisiz kalmış ve kendisine atılan taşları örnek göstererek Metin Lokumcu'nun ölmesinin normal olduğunu ima etmişti.

İktidara geldiği günden bu yana "Yaradılanı severim yaradandan ötürü" sözünün içini boşaltan Erdoğan Gezi Parkı'nda hayatını kaybeden yurttaşlar için de hiçbir zaman rahmet dilemedi fatiha okumadı.

Erdoğan Berkin Elvan'ı terörist ilan etti annesini de yuhalattı - VİDEO
Haber görseli

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler