Yüksek gerilim hattı D-100'e düştü

Küçükçekmece Hacışerif mevkii askerlik şubesi önünde TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hattı buz yükü nedeniyle D-100 Karayolu üzerine düştü D-100 Karayolu Ankara istikameti yüksek gerilim hattını kaldırma çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Yayınlanma: 19.02.2015 - 08:29
Abone Ol google-news

D100 Karayolu Avcılar Denizköşkler mevkiinde yüksek gerilim hattının iki teli yerlerinden çıkarak yola düştü.

Saat 07.30 sıralarında yola düşen teller nedeniyle D-100 karayolu ve yan yolun Ankara istikameti trafiğe kapandı. Olay yerine sevk edilen TEİAŞ 1. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, itfaiye ve belediye ekipleri vinç ve iş makineleri yardımı ile çalışma başlattı. Hattın yoldan kaldırılma çalışmaları sırasında  D-100 Karayolu Edirne istikameti ve metrobüs yolu da trafiğe kapatıldı. Yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol, kabloların geçici olarak vinçlerle askıya alınması ve direğe sabitlenmelerinin ardından açıldı. Trafiğe kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
 
"HERHANGİ BİR ELEKTRİK KESİNTİSİ BULUNMUYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada,  TEİAŞ'a ait hattın  buz yükü nedeniyle düştüğü kaybedildi.

Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve TEİAŞ hattı yolun üzerinden vinçlerle kaldırarak askıya aldı. Hattın direğe bağlama çalışmaları devam ediyor. 154 kV enerji nakil hattının düşmesi nedeniyle bölgede herhangi bir elektrik kesintisi bulunmuyor" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon