Anlatan kadınlara kızdı ama meğer tacizin kitabını yazmış

Uğradıkları tacizi anlatan kadınlara çatan Sevda Türküsev'in muhafazakar camiadaki çapkınlıkları konu alan kitabı olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.02.2015 - 17:48
Abone Ol google-news

"Uğradığı tacizi doktora değilde sosyal medyada yazan kadınlara: Bi kendinize gelin, dizlerdeki gibi kahraman mı olacaksınız sanıyorsunuz?" diye çatan Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev'in 2004 yılında yayına çıkan ‘Muhafazakár Çapkınlar’ kitabında, muhafazar erkeklerin ve kadınların birbirlerini nasıl aldattıklarını, tacizlerini, fantezilerini yazdığı ortaya çıktı.

"Muhafazakar çapkınlar" kitabıyla ilgili 2004 yılında Hürriyet gazetesinden Şermin Sarıbaş'la konuşan Türküsev, muhafazakar insanların evleri ve işleri arasında çok iyi rol yaptıklarını söyleyerek, "Onları görünce, var ya hani ‘Oha falan oluyorum’" diyor röportajında.

Türküsev 11 yıl önceki röportajda, bugün "Bi kendinize gelin" diye kızdığı kadınlar gibi uğradığı tacizi de paylaştı.

Türküsev röportajın devamında evli ve muhafazakar bir kişinin kendisine imam nikahı kıyacağını söyleyerek cinsel ilişkiye girmek istediğini şöyle anlattı:

"Komşu Ahmet Bey telefon ediyor. ‘Ben... Ben... Sadece sizden çok hoşlanıyorum. Günlerdir aklımdasınız ve sizi düşündükçe vücudumun kimyası bozuluyor’ diyor. Sinirleniyorum... ‘Beni yanlış anladınız Sevda Hanım... Ben sizden haram bir şey istemiyorum ki! Dini nikáh kıyarak günahı ortadan kaldırırız.’"

HEPSİ BİRER JÖN OHA FALAN OLUYORUM

Kitabında muhafazakár çapkınların iş-ev hayatları ile zamparalık hayatları arasında çok iyi rol yaptıklarını yazan Türküsev, şöyle devam ediyor:

- Onları görünce, var ya hani ‘Oha falan oluyorum’. Hepsi birer jön. Ama bunları görerek öğreniyorlar. Hepsinin yanında birer hocaları var. O hocalar da muhafazakár olmayan kesimden.

Türküsev, "kitapta, dindar erkeklerin, iş ve aile hayatında çizmiş oldukları muhafazakár tablonun arkasında yaşadıkları yanlışları ve nasıl bir vicdana sahip olduklarını ortaya koyuyorum" diyor  ve şunları ekliyor:

"Kimse kızmasın, darılmasın; asla ve asla üstüne alınmasın. Sizi temin ederim ki bu kitaptaki her satır doğrudur. Eksiği vardır fakat fazlası yoktur."

ÇEŞİT YAPIYORLAR

"Benim size anlatacağım tipler, genellikle hali-vakti yerinde, zengin muhafazakár çapkınlar... Hani, eskiler söyler ya: ‘Türk erkekleri zengin olunca önce arabalarını sonra karılarını değiştirir’miş. Ama şimdi karılarını değiştirmiyorlar, onlara rağmen yedekte başka kadınları tutuyorlar. Yani ‘çeşit’ yapıyorlar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon