Özgecan eylemine TOMA’yla saldırıp, okula silahla girdiler

Tayyip Erdoğan’ın “kahramanlık destanı” diye övdüğü polis şiddetinin bir örneği de bugün Adana’da yaşandı. Liselilerin eylemine TOMA’yla saldıran polis, uzun namlulu silahlarını teşhir ederek okula girip öğrenci kovaladı

Yayınlanma: 19.02.2015 - 18:05
Abone Ol google-news

Adana’da Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi’nde Liseli Kıvılcım üyesi öğrenciler, üç erkek tarafından katledilen Özgecan Aslan için okulda bir anma yapmak istedi.

(FOTO GALERİ)

Ancak okul yönetimi öğrencilerin anmasını engellemek için okula polis çağırdı ve okul içinde anma yapılması engellendi.

Bunun üzerine okulun önüne çıkan liseliler yolu trafiğe kapatarak bir süre “Hepimiz Özge’yiz, yakılmakla bitmeyiz”, “Berkin’den Özge’ye kıvılcım yürekte”, “Özgecan Aslan yirmisinde bir fidan”, “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganlarını attılar ve okul idaresini protesto eden konuşmalar yaptılar.

Liseliler Süleyman Vahit Caddesini trafiğe kapatarak yürüyüşe geçince, polis anons yapmadan TOMA’larla saldırıya geçti. Çok sayıda liseli zırhlı araçtan çıkan ve öğrencilere silah doğrultan polisler tarafından gözaltına alındı.

Bununla da yetinmeyen Adana polisi, üzerlerinde taşıdıkları silahları teşhir ederek okula gidip eyleme katılan öğrencileri gözaltına almaya çalıştı. (Sendika.Org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler