Şiddeti Erdoğan üretiyor

Kadına ve çocuklara yönelik şiddeti dans ederek protesto ettiği için AKP’nin hedef tahtasına koyduğu CHP’li Aylin Nazlıaka, hükümeti samimiyetsizlikle suçladı.

Yayınlanma: 19.02.2015 - 21:39
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özgecan Aslan’ın Özgecan Aslan’ı anmak için “dans etmekle” eleştirdiği CHP’li Aylin Nazlıaka, “O dans Özgecan için değildi. Ben ilk günden beri kadın hakları için mücadele ediyorum. Demek ki Cumhurbaşkanının kadın cinayetlerinin farkına varabilmesi için bir
kadının önce tecavüz edilip, bıçaklanıp, parmakları kesilip sonra da yakılarak öldürülmesi gerekiyormuş. Yazık” diye yanıt verdi.

 

AKP’nin hedef tahtası haline gelen Nazlıaka, sorularımızı yanıtladı.

- O etkinliğin amacı neydi?

One Billion Rising, dünyada 10 yıldır düzenlenen bir etkinlik. Her yıl dünyanın her yerinde kadınların 14 Şubat’ta; kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri bir isyan. Ben de her yıl gibi destek vermeye gittim.

- Cumhurbaşkanı neden sizi hedef alıyor?

Çünkü ayağına çok basıyorum. Ama bu beni yıldırmaz.

- Kadına yönelik şiddet sizce neden bu kadar çok arttı?

Erdoğan’ın sıklıkla söylediği “ben kadınerkek eşitliğine inanmıyorum” cümlesi bu ülkede kadına yönelik şiddetin artmasının nedenlerinden biridir. “Kadın mıdır kız mıdır” diye meydanlarda bağırarak yaptığı ahlakçılık nedenlerden biridir. Kadınlara nasıl oturacaklarını, ne giyeceklerini, kaç çocuk doğuracaklarını söyleyenlerin dünyasında kadın güçlenebilir mi? Cinsiyet eşitliğini içselleştirmemiş olanlar; kadınların fıtratına ölümü layık görürler. AKP’nin söylem ve eylemleri kadın katillerine cesaret veriyor. Bu zihniyet yüzünden kadına yönelik şiddet arttı.

- Peki hükümetin şiddetin önlenmesi konusundaki çalışmaları?

Asla samimi bulmuyorum. Kadınlara yönelik getirdiğimiz her kanun teklifine, “hayır” oyu kaldıranlar samimi olabilirler mi? Kadın cinayetleri ve tecavüzlerinde rakamları saklıyorlar. Kadın derneklerini
yok sayıyorlar. Feministleri terörist gibi görüyorlar. Kadını iş yaşamından uzaklaştırıyorlar. Sorumluluklarını yerine getirmeyenler çıkmış beni hedef gösteriyorlar. Soma’da cenazesi olan insanlara tekme tokat girişen şahıs mı bana acıyı paylaşmayı öğretecek? Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı konuştuğunu sanıyor ama kadın dernekleri ve bana saldırarak o şiddeti yeniden üretiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler