Çelik'e can alıcı soru: Ekmek almaya giden çocuğu polisten kim koruyacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik NTV canlı yayınında İç Güvenlik paketi hakkında konuştu.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 16:28
Abone Ol google-news


Ömer Çelik, 6-7 Ekim olaylarını hatırlatarak İç Güvenlik Paketi'nin gerekliliğine vurgu yaptı. Çelik paketin önemini şu sözlerle savundu:

“Şuna bir cevap bulmak zorundayız. Ekmek almaya giden çocuğun güvenliğini kim sağlayacak. Balkonda oturan ailelerin güvenliğini kim sağlayacak. Bu asimetrik gruplar tarafından tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının güvenliğini kim sağlayacak.”
‘Ekmek almaya giden çocuğu kim koruyacak?' - VİDEO

Çelik’in bu sözleri üzerine program sunucusu, “Ekmek almaya giden çocuğu polis biber gazıyla yaralayıp ölümüne neden olduysa ve polise daha fazla yetki verilirse daha kötü olaylar olabilir. Asıl endişe de bu” dedi.

Çelik bu sözlere, “Burada ortaya çıkan verilen yetki her seferinde üzerine gidilmesi gereken hiçbir şekilde tahsis edilmeyen yapıldığı zaman da sonuna kadar soruşturulması ve hak ettiği cezayı alması gereken meselelere alan açan bir mesele değil. Yani şöyle düşünmeyelim meseleyi kötü niyetli kişilere alan açıyoruz diye düşünmeyelim. Herhangi bir şekilde eline verilmiş biber gazını ya da eline verilmiş yetkiyi eline verilmiş bir silahı vatandaşın güvenliğini tehdit edecek şekilde kullanan bir kamu görevlisi olursa onun da karşısında biz dururuz. Onun da karşısına hukukla çıkarız, elimizdeki yetkilerle çıkarız” şeklinde cevap verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler