Sokaklar umutlu ama güvensizlik hakim

Vanlı esnaf Şakir Çapur, “Baskılar daha da artıyor. Hükümet samimi olmuş olsaydı bugüne kadar yüzde 10 barajını kaldırırdı” diyor.

Yayınlanma: 01.03.2015 - 23:51
Abone Ol google-news

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısı yapması bölgede heyecanla ve umutla karşılandı. Hükümeti samimi bulmadıklarını belirten yurttaşlar ise “Silahlar bırakılsın ama ne karşılığında”, “Bu bir seçim yatırımı mı” diye soruyor.

Van’da 6-8 Ekim olaylarından bu yana sokak başlarında TOMA ve zırhlı araçlarla alınan güvenlik önemleri sürüyor. Esnaf Şakir Çapur, 30 yıllık çatışma sürecinin herkesi çok yorduğunu belirterek “Devlet bir yanda silahlar sussun diyor, bir yanda da kendi silahlı güvenlik güçlerini sokaklara yığdırıyor. Silahlar sussun, sussun da; neyin karşılığında susturulacak? Onun için her iki taraf samimi olsun. Burada en çok samimiyet beklediğimiz hükümet tarafıdır. Her seçim öncesinde insanlara umut veriliyor ama seçim sonrasında devamı gelmiyor” dedi. Çiftçi Mehmetcan Aytekin de açıklamaya temkinli yaklaşanlardan. Aytekin, “İmralı’dan gelen açıklamayı önemsiyoruz. Ama hükümet buna karşılık nasıl adım atacak?” diye konuştu.

Silah bırakma çağrısı Batman’da da çözüme yönelik umutları artırırken, konuştuğumuz herkes hükümete güvermediğini söylüyor. Batman Sason Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Çelik, “Söylemlerin pratiğe dökülüp yasal düzenlemelerle garanti altına alınması gerekir. Yoksa silahların bırakılması uyanıkken rüya görmemizden öteye giden bir şey değildir” dedi.

Çağrı Mardin’de büyük sevinç yaratırken vatandaşlardan Tevfik Çatar, “Barışın ve huzurun bulunduğu bir yerde mutluluk olur, hayat gazel olur” dedi. Kasap Mehmet Düz ise “Analar, babalar artık ağlamasın” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler