'Kabataş yalancısı olarak anılacaksın'

Avukat Fidel Okan, Gezi Direnişi sırasında Zehra Develioğlu’nun Kabataş’ta saldırıya uğradığı iddiasını savunan eski müvekkili Elif Çakır’a yönelik eleştirilerini ağırlaştırdı.

Yayınlanma: 02.03.2015 - 20:50
Abone Ol google-news

Gezi direnişi sırasında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu Kabataş’ta bebeği ile birlikte eylemcilerin saldırısına uğradığı iddialarını gündeme taşıyan gazeteci Elif Çakır’ın avukatı Fidel Okan’ın açıklamalarının ardından başlayan tartışma sürüyor. Fidel Okan, açıklamaları nedeniyle kendisine tepki gösteren Elif Çakır’ın “Kabataş Yalancısı” olarak ömrünün sonuna kadar o gelinle beraber anılacağını vurguladı. Fidel Okan’ın “Kabataş iddiası kurgu ve düzmece” açıklamasının ardından ortaya atılan iddialara ve eleştirilere karşı Facebook üzerinden tekrar açıklama yaptı. İlk yazısında adından hiç bahsetmediği Elif Çakır’ın sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Okan “Bir grup yazar benim asıl suçluları koruduğumu iddia etmiş… Mehmet Metiner, İsmet Berkan ve Balçiçek İlter ile ilgili bir şey yazmamış olmam da sosyal medyada eleştirilmiş. Şimdi hem bütün bu iddialara yanıt vereyim” dedi.

 

‘Feryat figan ağlıyordu’

Okan, Elif Çakır’ın iddia ettiği gibi kendisinden vekalet talebinde bulunmadığı belirterek Çakır’dan görüntüler yayınlandıktan sonra suç duyurusunda bulunmak için vekalet aldığını kaydetti. Okan suç duyurusunda bulunduktan sonra soruşturmaları takip etmediğini söyledi. Fidel Okan yaşadığı süreci şöyle anlattı:

“Kabataş görüntüleri yayınlandığı gün akşam üzeri telefonda görüştük. Sosyal medyada linç girişimleri çoktan başlamıştı. Hüngür hüngür ağlıyordu. Her tarafa sorup soruşturduğunu Valiliğe, Emniyete kendisine görüntüler yok dediklerini ondan sonra haber yaptığını söylüyordu. Diğer taraftan da bazı gazetecilerin kendisine Twiter’dan hakaret ettiğini söylüyordu. Telefonda feryat figan ağlıyordu. İnsani olarak kendisine yardım edebileceğim bir konu olursa arayabileceğini söyledim. Hakaret eden bazı kişilere dava açmak istediğini söyledi ben de dava açamayacağını ancak suç duyurusunda bulunabileceğini söyledim. Birkaç gün sonra Zehra Develioğlu’nun avukatının açıklama yaptığı gün telefonla görüştük. Ben bu sırada hem açıklamayı okumuş, hem de görüntüleri sağlıklı bir şekilde birkaç kez seyretmiştim. Suç duyurusunu kadının aleyhine yapalım dedim.”

 

‘Bu kadın bir yalancı’

Okan, Elif Çakır’a “Bu kadın bir yalancı, kesinlikle seni kandırmış, burada yapılması gereken tek şey var. Suç duyurusunu bu kadın aleyhine yapalım… Çünkü ben bu kadının doğru söylediğine kesinlikle inanmıyorum. Hatta kadının avukatının beyanlarında bu olayın senin tarafından abartıldığı yönünde dolaylı ifadeler var” dediğini aktardı.

 

‘Sadece bir özür...’

Fidel Okan “Bana göre Elif Çakır baştan sona kadının anlattığı düzmece bir hikâye ve yalanlara inanmış, toplumu da bu yalanların arkasından sürüklemeye çalışmıştır. Zaten yakında gelinin ailesinden birileri konuşmaya başladığında, ki bu olacak. Savunacak hiçbir şeyi kalmayınca ‘Kabataş Yalancısı’ olarak ömrünün sonuna kadar o gelinle beraber anılacak. Tüm bunlar yaşanmadan belki yapacağı son bir şey vardır. Sadece bir özür…” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler