‘Başbakan’a nasıl hırsız dersin’ tacizi

Kocaeli Gebze M Tipi Kadın Cezaevi’ndeki kadınların şiddete ve keyfi uygulamaya maruz kaldıkları ortaya çıktı.

Yayınlanma: 02.03.2015 - 21:09
Abone Ol google-news

Şiddete maruz kalanlardan MKP davası hükümlüsü Özlem Aydın, “Saçlarım yolundu, yere yatırıldım, kafam iki defa beton zemine vuruldu, tacizde bulundular. Bu hapishanede kadına şiddet var” diye haykırdı. Aydın’ın avukatı Meral Hanbayat, son 1,5 aydır Gebze Cezaevi’nden birçok tutuklu ve hükümlüden benzer şikayetlerin geldiğini belirterek “Mahkumlar yasadışı asker aramasına dayatılıyor. İtiraz edildiğinde de işkenceye maruz kalıyorlar” dedi. TKP/ ML davası tutuklusu Serda Göçer’in kazağının ters çevrilerek başına kapatıldığı ve yerlere vurularak darp edildiği, Kader Fındık’ın ise saçlarıyla boğulurcasına darp edildiği öne sürüldü.

 

Arama değil işkence

Özlem Aydın, cezaevinden avukatına gönderdiği faksta yaşadıklarını özetle şöyle anlattı: “9 Şubat 2015’te gideceğimiz Gebze İnfaz Hakimliğindeki duruşma öncesi, X-ray cihazının orada asker araması dayatıldı. Kabul etmediğimizde ise hapishane personeli amirlerinden aldıkları talimatla, kimi arkadaşları yerlerde sürükleyerek askere teslim ettiler. Asker kadınlar ise saldırıp arama odasına koydular. Burada arama yapılmıyor, işkence yapılıyor. Odaya beni aldıklarında saçlarım yolundu, yere yatırıldım, kafam iki defa beton zemine vuruldu. Arama odasında yere yatırılıp dizlerimin üstüne oturdular, kadın askerlerden biri dizini anal bölgeye bastırdı. Bütün bedenimi bastıra bastıra, evire çevire elden geçirdiler. İki defa kalbime baskı yapıldı, memelerimi en iğrenç, sapıkça şekilde evirip çevirdiler. Diğer arkadaşlarımdan Zeynep Gonca Karakoç saldırıdan sonra koğuşunda bayıldı. Gamze Eroğlu’nun kolu fena halde ezildi. Kader Fındık’ın alnı beton zemine çarpmış. Eylem Baş’ın sırtına tekme ile vurulmuş. Banu Özcan’ın yüzüne dizle çökülmüş, sırtına tekme ile vurulmuş. Yıldız Keskin’in boynunu tırmıklamışlar. Kadın avukatlardan duyarlılık bekliyoruz.”

Avukat Hanboyat ise cezaevindeki aramayı infaz memurunun yaptığını, askeri personelin arama yetkisinin olmadığını söyledi. Hanbayat “Müvekkilim suç duyurusunda bulunmuş, biz de dilekçe vererek takip edeceğiz” dedi. Yeni Demokrasi Aileleri Birliği’nden Tekin Yıldız ise Aydın ve arkadaşlarının disiplin cezaları nedeniyle mahkemeye götürüldükleri 9 ve 16 Şubat’ta iki kez darp edildiklerini belirterek “Özlem Aydın, disiplin cezası nedeniyle gittiği mahkemede savunma yaparken ‘başbakan hırsız’ demiş, bunun üzerine kadın jandarmalar ‘sen başbakanımıza nasıl hırsız dersin’ demiş. Bunun gibi başka tutuklulara da taciz ve hakaretlerde bulunulmuş. Dayatılan uygulama insanlık dışı” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler