'İstiklal Mücadelesi' sözüne büyük tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatından çalışmalarına devam etmelerini isteyerek, “Bu süreç, yeni Türkiye’nin istiklal Mücadelesi sürecidir” dedi. Sosyal medyada bu sözlere tepkiler gecikmedi.

Yayınlanma: 25.12.2013 - 16:33
Abone Ol google-news

 Hükümette gün içinde yaşanan 3 istifanın ardından Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Yolsuzluklara yönelik değerlendirmede bulunan Başbakan, uluslararası komplodan bahsederek, yolsuzluğa göz yummayacaklarını söyledi. Başbakan, “Yeni Türkiye’de uluslararası operasyonlara yer olmayacak. Yeni Türkiye’de vesayetlere yer olmayacak. Bu komplo sadece AK Parti’ye değil Türkiye’ye yapılmış bir komplodur” diyerek, şöyle devam etti:

“Çözüm sürecini ilerletip kan ve gözyaşı kapısını ilanihaye kapatacağız. Bu çirkin komplodan güçlenerek çıkacağız ve yeni Türkiye’yi inşaa edeceğiz. Bu süreç yeni Türkiye’nin ‘İstiklal Mücadelesi’ sürecidir.”

Bu sözler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Başbakan'ın Samsun'a çıkartmamız oldu sözleriyle bulunduğu kötü durumdan çıkmak istemesi twitter ve facebook'ta büyük tepkiyle karşılaştı.

Koray Çalışkan @koraycaliskan   Bu mücadele Yeni Türkiye'nin İstiklal Mücadelesidir dedi. Değil usta senin istikbal mücadelen, biz mücadeleyi Atatürk önderliğinde verdik.  
Doğan Duru  @DoganDuru   Yeni türkiye kimliği için nereye müracaat ediyoruz?
 
hayko bağdat @haykobagdat   ABD'nin bölgedeki oyunları.Bağımsız dış politika,Yeniden kurtuluş savaşı başlatmak.Pensilvanyadaki adam.RTE ulusalcı olmuş yahu...
 
Kanat Atkaya @katkaya   Samsun havası yaramış mı çarpmış mı bilinmez, İstiklal Mücadelesi diyor
 
ORHAN BURSALI  @ORHANBURSALI   vay vay vay.. istiklal mücadelesiymiş.. yani kendileri için varoluş mücedelesi.. Türkiye demek, millet demek RTE demek..ülkede başkakimseyok
 
Gültekin Avcı @GultekinAvc   Ergenekon, "yeni istiklal savaşı" diyordu. Bu defa Başbakan aynısını dedi. Savaşın karşı tarafı, AKP'ye oy vermeyen tüm Türkiye. Yazık!
 
İstiklal Akarsu @istiklalAkarsu   Aha olayı bana bağladı başbakan, İstiklal mücadalesi nedir yav, kendilerine bağladılaar!

fadime özkan @fadimeozkan   17 Aralikla ilgili ilk yorumum bu operasyonun AKP'ye degil sivil siyasete ve Turkiye'ye yonelik olduguydu. Basbakan da boyle yorumluyor..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler