Türkiye sokağa döküldü!

“Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu”nun ardından üç bakan istifasını açıklamasıyla Türkiye sokağa döküldü.

Yayınlanma: 25.12.2013 - 20:01
Abone Ol google-news



İstanbul'da Kadıköy Boğa heykelinde büyük bir kalabalık toplandı. Hükümeti istifaya çağıran pankart ve dövizler taşıyan kalabalık, "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" sloganı attı.

 

Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, yaklaşık 100 kişilik bu gruba tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Ankara'da yüzlerce kişi "Hükümet İstifa" sloganlarıyla Kuğulu'dan Esat Dörtyol'a doğru yürüdü. Yürüyüşte, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganı atıldı.

İzmir'de de yüzlerce kişi Alsancak'ta toplandı. Yurttaşlar "Hükümet istifa" sloganlarıyla yürüdü.


 
Mersin'de de Forum önünde yurttaşlar "hükümet istifa" pankartı açarak toplandı.

Gazi Mahallesindeki yürüyüşte de Maraş Katliamı lanetlendi. İsmetpaşa caddesi üzerine "Kanla yazılan tarih unutulmaz. Maraşı unutma" yazılı pankart asıldı.

 

Eskişehir'de yaklaşık 200 kişi 'Hükümet istifa' sloganları atarak yürüyüş yaptı.

 



Akşam saatlerinde Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup 'Hırsızlığa ve yolsuzluğa karşı tek çare halk iktidarı' ve 'Bu pisliği cemaat değil halk temizler. Hükümet istifa' yazılı 2 ayrı pankart açarak yürüyüşe geçti. Türk bayrakları ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizler de taşıyan kalabalık Üniversite ve İsmet İnönü caddelerinden yürüyerek Porsuk Bulvarı'na geldi. Bir alev-veriş mağazasının önünde yürüyüşü tamamlayan kalabalık sık sık 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' ve '3 bakan yetmez hükümet istifa' şeklinde slogan attı.

DÜNYA AJANSLARI PROTESTOLARI BÖYLE DUYURDU! İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Grup adına basın açıklamasını okuyan Orhan Yiğit Koçer, Türkiye'nin 17 Aralık'tan buyana yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla sarsılmaya devam ettiğini söyledi. 3 bakanın istifasının, operasyonun ve kirli ilişkilerin boyutunu gözler önüne serdiğini öne süren Koçer şunları söyledi:

"Ayakkabı kutuları, karşılıklı beddualar, bakan çocuklarına ve devletin en tepesine kadar uzanan kirli ilişkiler, şantaj kasetleri, hükümet yetkililerinin pişkin ve pervasız açıklamaları, karşılıklı operasyon salvoları ve artık açıkça yönetemez hale gelen, boğazına kadar pisliğe batmış bir iktidar. Uzak çağrışımlara gerek yok. Tüm bunlar insanlıktan ne kadar uzaklaştıklarını, düzen siyasetinin battığı pislik deryasını ve seviyesizliğini gösteriyor. Halk ustasından hocasına, kamu görevlilerinden sermayedarlara kadar yıllardır bu ülkeye sömürüyü ve karanlığı reva görenlerin hepsinin yakasına yapışacaktır. Yapılan tüm yolsuzlukların, katliamların, sömürünün ve karanlığın,TEKEL'in, Reyhanlı'nın, Roboski'nin, Ali İsmaillerin, Abdocanların ve daha nicelerinin hesabı tek tek sorulacaktır."

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.


İZMİT’TE 17 ARALIK OPERASYONU TEPKİSİ

İzmit'te sosyal paylaşım siteleri üzerinden biraraya gelen yaklaşık 100 kişiden oluşan gurup, 17 Aralık tarihinde başlayan ve bugün de üç bakanın istifası ile devam eden yolsuzluk operasyonunu protesto ederek AKP İl Başkanlığı'na yürüdü.

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonuna tepkiler sürerken, bu akşam İzmit'te bir grup sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhuriyet Parkı'nda toplandı. Yaklaşık 100 kişilik gurup 'Boyun eğme AKP'den hesap sor', 'Hükümet istifa', 'AK Parti gidecek halk götürecek' şeklinde sloganlar attı. Grup daha sonra yürüyüş yolu boyunca sloganlar atmaya devam ederek AKP Kocaeli İl Başkanlığı'na kadar yürüdü.

Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı AKP İl Başkanlığı önünde protestocu sloganlar attıktan sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler