Avukat Eren: Tüm kumpasçılar yargıç önüne çıksın

Balyoz davası görülürken mahkeme heyetine yönelik, “Zamanı gelince hesabını soracağız” sözü nedeniyle yargılanan sanık avukatlarından Kürşad Veli Eren: Hepsi tutuklansın.

Yayınlanma: 04.03.2015 - 11:10
Abone Ol google-news

Balyoz davası görülürken mahkeme heyetine yönelik, “Zamanı gelince hesabını soracağız” sözü nedeniyle yargılanan sanık avukatlarından Kürşad Veli Eren, “Bu davadan sonra avukatlığı bırakmaya karar verdim. Mahkeme heyeti dahil savcılar, başvurularımızı reddeden HSYK üyeleri ve sahte belge hazırlayan TÜBİTAK üyelerinin hepsi yargılanmalıdır. Bu davada delillerin sahte olduğunu gören ancak görmek istemeyen kişilerin hepsi şu anda tutuklanmalıdır” dedi.

Eren, Adalet Bakanlığı’nın izin vermesiyle, “Varolan veya varsayılan terör örgütünün korkutucu gücünden yararlanmak suretiyle heyet halinde çalışan kamu görevlilerini tehdit suçlamasıyla” yargılandı. Daha sonra basit bir suç olması nedeniyle davasının düşürüldüğünü belirterek, “Mahkemede söylediğim ‘hesabı sorulacak’ sözü şimdi gerçek oldu. 10 yıl sonra olacağını düşünüyordum ama bu kadar erken olmasını beklemiyordum” diye konuştu. Davanın ilk duruşmasından itibaren delillerin sahte olduğunu ortaya koyduklarını belirten Eren, “Bunu dinlemeyen, anlamayan kişilerin insanlığından şüphe ederim. Yüzlerce insanı, aileleri, çocukları mağdur ettiler. Tümü yargılanmalı” dedi.

Engin Alan: Tek kelimesi benim değil

Dani Rodrik: 'Cezası hapis değil, gazetecilikten men'

Ülgen: Altan konuyu saha dışına çekiyor

Say: Balyoz'dan sonra gazete okumamış

Cumhuriyet'e yazdı... Ahmet Altan meydan okudu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler