"AKP ile HDP arasında kapı önünde kavga kapı arkasında seçim işbirliği var"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 04.03.2015 - 16:40
Abone Ol google-news

Çözüm süreci üzerinden hükümeti ve HDP'yi eleştiren Koç, "Çözüm süreci bir illüzyona dönüştü. Herkesi kandırmaya devam ediyorlar.  AKP ile HDP arasında kapı önünde kavga, kapı arkasında seçim işbirliği var. AKP - PKK çekişmesi oluyormuş algısı yaratılmaya çalışılıyor" dedi.  

İç güvenlik paketine ilişkin AKP'nin ısrarlarının devam ettiğini söyleyen Koç, "Yeni partnerleri ile tutacakları iş sonucunda nasıl bir sonuç ortaya çıkacak hep beraber göreceğiz" dedi.  

"SAYIN BAŞBAKAN HABERİM YOK DİYEMEZSİNİZ"

MİT'e yönelik eleştirilerde bulunan Koç, "Sayın Başbakan haberim yok diyemezsiniz. Sizin sorumluluk alanınızda. Lütfen bu konuda duyarlılığınızı gösterin. Bu tertiplerin hukuksuz süreçlerin önüne geçin" dedi.  

"MESELEYE O MASAL DİYARINDAKİ ÇOCUK GİBİ KIZ GİBİ HARİKALAR DİYARINDAN SARAYIN PENCERESİNDEN BAKIYORSUN"

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Koç, "Ekonomi konusunda Tayyip Erdoğan harikalar diyarında dolaşır gibi. Demek ki  saraydan bakılınca öyle görünüyor. Tabii istişare olur. Müdahale olamaz. Bu kurumlar özerktir. Meseleye O masal diyarındaki çocuk gibi kız gibi harikalar diyarından sarayın penceresinden bakıyorsun" dedi.  

"GÜNLÜK FIRÇA SEANSLARI VAR TÜRKİYE'DE DIŞ DÜNYA TÜRKİYE'Yİ RİSK ALGISI YÜKSEK ÜLKELER ARASINA SOKUYOR"

Koç, "Günlük fırça seansları var Türkiye'de. Bir karışma, tavsiye olacaksa da basın üzerinden yapılmaz. Konuşma ihtiyacını giderme toplantılarında numaralandırılmış muhtar toplantılarında dile getirilmez. Faiz, Merkez Bankası doğrudan ekonomi ile ilgili bakanlar hedefe konuluyor. Sorumluluğu olmayan bir makamın bu alanda yetki kullanması çok ciddi sonuçlar getiriyor Türkiye'ye. Dış dünya Türkiye'yi risk algısı yüksek ülkeler arasına sokuyor. Tamamen beklemeye süreci takip etmeye alıyor. Mutfakta, çarşıda, markette yangın var yangın" diye konuştu.  

"TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK FAİZ LOBİSİ SARAYDIR"

Koç, "Türkiye'de en büyük faiz lobisi saraydır. Sarayda kendisini ekonomi bilgini sanan kişidir. Faiz lobisinin başı bugün sarayda oturan kişidir. Faiz yükü, zam olarak işsizlik olarak dönecek" dedi.

"MB ÖZERK BİR KURUM HAZİNEDEN SORUMLU BAKAN, MB BAŞKANI BU BASKIYI NE KADAR TAŞIR"

Koç, "Bu işin tetiğini çeken yukarıdaki ekonomi bilginini zapt etmeleri çok zor. Merkez Bankası (MB) özerk bir kurum. Hazineden sorumlu bakan, MB başkanı bu baskıyı ne kadar taşır. Ülke ekonomisine yansıması nasıl olur? Bir kaos ortamına giriliyor. Bundan seviniyor, veya siyasi çıkar bekliyor değiliz. Bu ülke hepimizin. Tek kişinin inadı, saplantıları ekonomi alanında çıkmaz bir sokağa sürüklüyor" diye konuştu.  

"AKP İLE HDP ARASINDA KAPI ÖNÜNDE KAVGA, KAPI ARKASINDA SEÇİM İŞBİRLİĞİ VAR"

Çözüm süreci üzerinden hükümeti ve HDP'yi eleştiren Koç, "Çözüm süreci bir illüzyona dönüştü. Herkesi kandırmaya devam ediyorlar.  Açıklanan metnin mürekkebi kurumadan siyaset arenası birbirine girmiş herkes birbirinin gırtlağına sarılmaya başlamış. AKP ile HDP arasında kapı önünde kavga, kapı arkasında seçim işbirliği var" dedi.  

"AKP - PKK ÇEKİŞMESİ OLUYORMUŞ ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Koç, "AKP - PKK çekişmesi oluyormuş algısı yaratılmaya çalışılıyor. Yaptıkları aslında tam bir kayıkçı kavgası. Bir tarafın hedefinde sanırsınız sorunsuz her türlü yargı sürecini eline alacak bir otoriter başkanlık sistemine geçiş var. Diğer tarafın hedefinde ne var? Eşitlikçi özgürlükçü demokrasinin tüm kural ve kurumlarıyla yerleştiği bir düzen yok kafasında. PKK'nın elindeki silahla geniş bir coğrafyada özerklik statüsündeki bir sürecin gerçekleşmesi var" dedi.  

"BU VE BUNA BENZER HAVUÇ DAĞITMA TÖRENLERİNİ İZLİYORUZ"

Koç, "Bu ve buna benzer havuç dağıtma törenlerini izliyoruz.  Bu reklam ve uyutma dönemi seçime kadar sürüyor. Ondan sonra karşılıklı sopa gösterme süreci başlıyor. Bu işten en çok zararı Kürt yurttaşlarımız görüyor. Bunu daha önce de yaşadık" dedi.  

"KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GİZLİ PAZARLIKLAR DEĞİL MİLLETİN ÖNÜNDE MECLİSTE ŞEFFAF BİR SÜREÇ YÜRÜTÜLMELİ"

Koç, "4 bakanın o meşhur yolsuzlukları araştırma sürecinde HDP'li üyenin komisyondan çekilmesi, Demirtaş'ın ceketini ilikleyerek Erdoğan'ı alkışlaması. Kürt sorunun çözümü için gizli pazarlıklar değil milletin önünde Mecliste şeffaf bir süreç yürütülmeli. Biz barışa kardeşliğe eşit yurttaşlığa karşı değiliz. Tam demokrasiye evet diyoruz. Tek adam sistemine karşı güçlendirilmiş parlamenter sisteme evet diyoruz. Tüm yurttaşların eşit olmasına evet diyoruz. Başkanlık sistemi ve sonrasında gelecek  tüm felaketlere tüm gücümüzle hayır diyoruz. Maskeli seçim işbirliklerini okuyun ve bu sefer aynı hataya düşmeyin" diye konuştu.  

"SEÇİMLERDE ÇOĞUNLUK ELDE EDERSEM BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇER VESAYETİ DAYATIRIM DİYOR"

Koç, AKP'yi biz parmağımızın ucunda oynatırız diyorlar. Öteki de ben bu süreci bu şekilde cambaza bak politikası ile götürürüm. Seçimlerde çoğunluk elde edersem başkanlık sistemine geçer vesayeti dayatırım diyor" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler