Süt iznine isyan ettiler

Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan kadın personel özlük haklarındaki ayrımcılığa dikkat çekti.

Yayınlanma: 09.03.2015 - 23:57
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan yurtdışı sözleşmeli kadın personel, özlük hakları yönünden, diğer Dışişleri personeli ile ayrı tutulmalarına isyan ederek, aile ve çocuk yardımı taleplerini hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hem de Bakanlığın üst düzey personeline iletti.

Sayıları 2 bin 800’ü aşan sözleşmeli personel, Bakanlığın iç iletişimde kullandığı “Serbest Kürsü”de isyanlarını dile getirdi. Yapılan açıklamada, aynı bakanlık için çalışan aynı işi yapan personel arasında özlük hakkı yönünden büyük eşitsizlik yaşandığı belirtildi. Açıklamada, “Yanyana çalışan iki anadan birine ‘sen bebeğini daha az emzireceksin, çünkü senin anneliğin ve bebeğin daha değersiz’ denmektedir. Kadrolu anneye 3 saat olan süt izni hakkını, sözleşmeli ve diğer analara vermemenin hissettirdiği budur” dendi. Bakan Çavuşoğlu’na sunulan mektupta da benzer şikâyetlerin ayrıntıları aktarılarak, şu görüşlere yer verildi:

“Ülkede aile ve çocuk yardımı almayan sadece kurumunuzdaki Yurtdışı Sözleşmeli Personel kalmıştır. Bu eşitsizlikler son 4 yıldır ‘düzenleme gerektiriyor, müzakereler sürüyor’ diyerek artık açıklanamıyor, bu tez çökmüştür. ”

Mektupta ayrıca, “Kendi kurumunda bebesinin süt izni konusunda bile sözleşmeli-kadrolu diye ayrılan kadın çalışanlar, dolayısıyla ayrımcılığa uğrayan, daha az emen, daha değersiz görülen bebekler mevcuttur” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler