12 bin liralık işitme cihazı çalındı

Adana’da doğuştan işitme engelli 2 yaşındaki Mehmet Yusuf Taş’ın, tarım işçisi annesinin eşyalarını satarak taktırdığı 12 bin lira değerindeki biyonik kulak cihazı çalındı.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 06:59
Abone Ol google-news

Tarım işçisi 18 yaşındaki anne Ayşe Taş, “Ben o cihazı alabilmek için kulağımdaki küpemi, çeyizlik eşyalarımı satmıştım” diye gözyaşı döktü.

Merkez Yüreğir ilçesinde oturan Ayşe Taş, amcasının oğlu ile berdel geleneğiyle 14 yaşında nikâhsız evlilik yapıp, bir çocuk dünyaya getirdi. Eşinin akrabalarının baskısına dayanamayan Ayşe Taş, doğuştan işitme engelli olan oğlu Mehmet Yusuf Taş’ı da yanına alıp babasının evine döndü.

Ayşe Taş, 19 Aralık’ta oğluna biyonik kulak taktırdı. Mehmet Yusuf Taş, biyonik kulaklık takıldıktan sonra seslere tepki verip konuşulanları anlamaya başladı. Anne, 6 Mart’ta oğlunu evde bırakıp çalışmak için tarlaya gitti. Eve döndüğünde oğlunun biyonik kulağının yerinde olmadığını fark etti. Mehmet Yusuf Taş’ın 12 bin lira değerindeki kulaklığının evlerinin önünde kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındığı anlaşıldı. Kulaklığın, oğlunun kafa derisinin altına yerleştirilen verici ile uyumlu olduğunu söyleyen Ayşe Taş, tek başına bir işe yaramayacağını belirterek “Yalvarıyorum; ne olur geri getirin” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler