Yargıtay'dan boşanma davasıyla ilgili emsal karar

Yargıtay, boşanmalarla ilgili emsal bir karar aldı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, “Ben olmasaydım seni kimse almazdı” sözünü boşanma sebebi olarak gördü ve yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 13:27
Abone Ol google-news

Yargıtay, Ağrı’da görülün bir boşanma davasında dikkat çekici bir karara imza attı. Davacı kadın S.Ç.’nin boşanma gerekçelerinden biri de M.A.’nın kendisine söylediği “Ben olmasaydım seni kimse almazdı” sözü oldu. Davanın görüldüğü Ağrı Asliye Mahkemesi davayı reddetti. Davanın temyiz incelemesinde Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, “Ben olmasaydım seni kimse almazdı” sözünü boşanma sebebi olarak gördü ve kararı bozdu.

Kısa süre önce evlenen S.Ç. ve eşi M.A. arasında geçimsizlik baş gösterdi. S.Ç., eşinin eve bakmadığını ihtiyaçlarına karşılamadığını kendisine hakaret ettiği iddiası ile eşine karşı boşanma davası açtı. S.Ç., eşinin tartışma esnasında "... ben olmasaydım seni kimse almazdı” sözleri ile hakaret ettiğini de kaydetti.

'KADIN DAVA AÇMAKTA HAKLI'

Eylül 2013’ta Ağrı 3. Asliye Hukuk Mahkemesi davanın reddine karar verdi. S.Ç. avukatı Mehmet Ali Gülteni aracılığı ile dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi verdiği kararda özetle “Yapılan soruşturma ve toplanan delillerden davalının evine bakmadığı ve evinin ihtiyaçlarını karşılamadığı, davacıya tartışmalarında "... ben olmasaydım seni kimse almazdı" şeklinde sözler söyleyerek aşağıladığı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır” denildi. Kararda “Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır” denildi.

AV. GÜLTEKİN: KARAR ÖNEMLİ

Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi. S.Ç.’nin avukatı Mehmet Ali Gültekin, Yargıtay’ın kimi kararlarının önemli tartışmalara konu olduğuna işaret ederek “Burada ‘Ben olmasaydım seni kimse almazdı’ sözünü boşanma gerekçesi olarak görmesi önemli” dedi. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler