Kripto soruşturmasında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Kripto soruşturmasında 28 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 11:42
Abone Ol google-news

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin, eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın da aralarında bulunduğu bazı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) görevlileri hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, soruşturma sonucunda 28 kişiye "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "siyasal ve askeri casusluk" suçlamaları yöneltti.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, Gölbaşı'nda ağır ceza mahkemesi bulunmaması nedeniyle soruşturma dosyasını fezleke düzenleyerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderecek.

Koşulları bulunması durumunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılacak. Fezlekenin de imza işlemleri nedeniyle ilerleyen zamanda Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

 

302. madde "ağırlaştırılmış müebbet" öngörüyor

Soruşturma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Güvenlik Kurulu üyeleri ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiaları üzerine başlatılmıştı.

TCK'nın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" başlıklı 302. maddesi, "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası öngörüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler