Başsavcılıktan KPSS açıklaması

KPSS’de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli 14 ilde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Başsavcılık soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada "Milyonlarca kişinin hakkı yendi" dedi.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 08:57
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bu kişilerden 61 inin gözaltına alındığı bildirildi. İllerde gözaltına alınanların Ankara’ ya getirilmesi beklenirken birçok adreste de aramalar sürüyor.

KPSS OPERASYONU'NDA İSTANBUL'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Ankara merkezli başlatılan operasyon kapsamında Bayrampaşa, Ümraniye ve Bahçelievler'de 4 kişinin adreslerinde arama yapıldı. 4 kişi gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 4 kişi daha sonra Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin İstanbul'daki işlemlerinin bitmesinin ardından Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.

<video:234413>

SAMSUN’ DA KPSS GÖZALTISI

ANKARA merkezli operasyon kapsamında Samsun'un Havza ile Bafra İlçesi'nde düzenlenen KPSS operasyonu kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Samsun'un Havza İlçesi'nde öğretmen 42 yaşındaki H.A. ile Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur 40 yaşındaki G.B. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, Ankara'ya götürülecek.

Başsavcılıktan KPSS soruşturması için açıklama

Başsavcılık soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık açıklaması şöyle:
 
-Bu soruşturmada, Cumhuriyetimizin büyük bir tehdit  altında olduğu, belli bir yapıya mensup kişilerin verilen talimat ve telkinler  ile devlet kurumlarına yerleşme ve sızma faaliyetine giriştikleri, örgütlü bir yapı kurarak birlikte hareket edip, bu amaç doğrultusunda kamu kurumlarına  yerleşmek için sınavdan önce hile ile haksız bir şekilde elde ettikleri soruları kullandıkları, atamalarda öncelik elde ettikleri ve aileleri göz önüne  alındığında milyonlarca kişinin hakkının yendiği yönünde delillere ulaşılmıştır.
 
-KPSS tarihinde daha önce hiçbir dönemde eğitim Bilimleri  Alanında 120 sorunun 120'sini ve 119'unu doğru cevaplayan olmadığı halde, 2010  sınavında tam 350 kişinin 120 sorunun 120'sini de doğru cevapladığı görülmüştür. Bu 350 kişinin 70'inin karı-koca, 23'ünün akraba, 52 adayın ise aynı adreste veya  aynı apartman, site veya sokakta ikamet ettiği anlaşılmıştır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler