Oktay Vural: Gökçek 'fışkiyeyi Arınç kırdı' diyebilir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Melih Gökçek'in kırılan 'fışkiye' için Bülent Arınç'ı suçlayabileceğini söyledi. Vural, Gökçek'in görevden alınması için çağrı da yaptı.

Yayınlanma: 24.03.2015 - 16:58
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmanın AK Parti politikalarının iflas ettiğini ortaya koyduğunu öne sürerek, "Bu hükümetin artık Türkiye'yi götürebileceği bir yer yok. Bunlar kendi geleceklerini aramaya başladılar" dedi.

İSTİKRAR VE GÜVENİ SAĞLAYACAK HÜKÜMET YOK

Vural, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ile beraberindeki Hattuşa heyetini kabulünün ardından, gazetecilerin Arınç ile Gökçek'in karşılıklı açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecindeki gelişmelerin, 17-25 Aralık sürecinde yaşananların, Süleyman Şah türbesinin yerinin değiştirilmesinin, AK Parti politikalarının iflas ettiğini ve çözülme olduğunu ortaya koyduğunu savunan Vural, "AKP'nin artık millet nezdinde güveni kalmamıştır, istikrar ve güveni sağlayabilecek hükümet yoktur" diye konuştu.

FIŞKİYE'Yİ ARINÇ KIRDI DİYEBİLİR

Milletin artık AK Parti'nin demokrasi ve hukuk devleti aleyhine olan politikalarını, yalan politikalarını görmek istemediğini öne süren Vural, "Vatandaşta bu kanaat yükseldikçe, bu siyasetin içinde olanlar vatandaşın tepkisinden dolayı sorumluluğu başkasının üzerine atmak istiyor" ifadesini kullandı.

Paralel yapıya kimin hizmet ettiğini, "rant peşkeşi yapanın kim olduğunu" AK Parti'nin içindeki kişilerin söylediğini anlatan Vural, şunları söyledi:

"Birbirini suçlama daha fazla artacak. Bu, gördüklerimizin, duyduklarımızın onbinde biridir. Gökçek, yakında 'fışkiyeyi Arınç kırdı' diyebilir. Herkes eteğindeki taşları döküyor. Cumhurbaşkanı başlattığı çözüm sürecinin geldiği boyutla ilgili sorumluluğu hükümete atıyor. Bu hükümetin artık Türkiye'yi götürebileceği bir yer yok. Tıkandı. Türkiye'yi büyük belirsizlik içinde bıraktılar. Bunlar kendi geleceklerini aramaya başladılar. Kim paralel, kim parabol, kim paralal hepsi ortaya çıkıyor. İşleri güçleri para. 'Dava adamıyız' dediler, millet bunların bedava peşinde koştuklarını anladı. 'Millete lale devri yaşattık' dediler, millet yaşananın sülale devri olduğunu gördü."

AKP POLİTİKALARI LİME LİME DÖKÜLÜYOR

Vural, AK Parti'yi yönetenlerin tek hedefinin kendi menfaatleri olduğunu iddia ederek, "Bu menfaatlerini devam ettirmek için halkı korkutup sindirerek, bezdirmek istiyorlar. Testi çatlamıştır, cerahat akıyor. AKP politikaları lime lime dökülüyor" dedi.

GÖKÇEK GÖREVDEN ALINSIN

Arınç'ın iddiaları nedeniyle, soruşturmanın selameti açısından Gökçek'in görevden alınması gerektiğini savunan Vural, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevden alınmasındaki tavrın ortaya konulması gerektiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Arınç ve Gökçek hakkında soruşturma başlattığını anımsatan Vural, "Savcılığın attığı adım bu işi örtmek için olmamalıdır. İkincisi, Arınç ve Gökçek'in ifadeleri dikkate alınarak, paralel yapılanma varsa kimin sevk ve idare ettiğinin, dönemin Başbakanı dahil olmak üzere bu soruşturmaya dahil edilmesinin gereği ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Vural, Cumhuriyet savcılarının, Meclis'in de ivedilikle tavır oluşturmasını temin etmesi için fezleke hazırlaması gerektiğini söyledi.

FIŞKİYEYİ KİM KIRDI?

Melih Gökçek, günlerce Twitter'da konuşulan "Fışkiye'yi kim kırdı?" sorusuna Ahmet Hakan'la katıldığı programda cevap vermişti. Gökçek, "İlk defa burada söylüyorum, kamera görüntülerine baktım sakallı birisi kırmış, Ahmet Hakan 'a benziyor" dedi. Ahmet Hakan, Gökçek'in bu sözlerine "Ben o tarihte Ankara'da değildim, şahitlerim de var" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler