'37 işçinin katili bulunana kadar 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz'

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmayı istediklerini söyleyerek, "Bizim orada 1 Mayıs 1977 yılında katledilen 37 işçi arkadaşımız var. 37 arkadaşımız katledildi ve bunların katilleri bulunana kadar, adalete teslim edilinceye kadar 1 Mayıs'ı Taksim'de yapmak istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 25.03.2015 - 16:36
Abone Ol google-news



DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı Bolu'da bulunan Koru Otel'de yapıldı. Toplantıya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yönetim kurulu üyeleri ve DİSK'e bağlı sendikaların başkanları katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen başkanlar kurulu toplantısında 1 Mayıs İşçi Bayramı, 7 Haziran seçimleri ele alındı. Toplantıya verilen arada DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Beko, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediklerini belirterek, "Önümüzde 1 Mayıs var ve tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da çalışan tüm işçi arkadaşlarım da 1 Mayıs Birlik Beraberlik ve Mücadele Günü'nü çiçeklerle, halaylarla, çocuklarıyla, aileleriyle birlikte kutlayabilmeleri için başkanlar kurulu olarak bunu gündemimize aldık. Önümüzde bir seçim var ve DİSK Başkanlar Kurulumuz konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini dile getiriyorlar. Seçim ve 1 Mayıs'la ilgili geniş çaplı açıklamamızı da DİSK genel merkezinde yapacağız. Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs alanı olduğunu defalarca söyledik. Şiddet içermedikçe, silah kullanılmadıkça burada kitlesel olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da işçiler 1 Mayıs'ı kutlayabilir dediler. Bizim burada Taksim alanı diye bir inadımız yok, bu kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Bizim orada 1 Mayıs 1977 yılında katledilen 37 işçi arkadaşımız var. 37 arkadaşımız katledildi ve bunların katilleri bulunana kadar, adalete teslim edilinceye kadar 1 Mayıs'ı Taksim'de yapmak istiyoruz. Amacımız burada ölen arkadaşlarımızı hatırlatmak" diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin müdahale etmediği zaman kutlamaların sorunsuz yapıldığını vurgulayan Beko, şöyle konuştu:

"Mahkeme kararları varken, siz işçilere ve kamu çalışanlarına "1 Mayıs’ı nerede kutlamak istiyorsunuz?" diye sorduklarında gösterdikleri tek adres Taksim. Normal bir miting olsa biz bunu Kadıköy'de yaparız, Yenikapı'da yaparız. Bizim üstüne basa basa durduğumuz nokta biz burada 37 canımızı yitirdik, 37 canın anısına işçiler de, kamu çalışanları da 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyor. Son dakikaya kadar İstanbul Valisi'ne konuyu anlatacağız. İçişleri Bakanı ve Başbakan ile randevu alıp görüşeceğiz. Biz son dakikaya kadar barışçıl görüşmelerimizi sürdüreceğiz. 2010-2011 ve 2012 yıllarında Taksim'i işçilere açtılar ve işçiler o günü kol kola omuz omuza kutladılar. Polis ve jandarma müdahale etmezse bizim halkımız 1 Mayıs'ı en güzel şekilde, en görkemli şekilde kutlama becerisini gösteriyorlar. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak hem ülkemize, hem vatandaşımıza, hem İstanbul'a yakışacak"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler