IŞİD sempatizanı dergiye bomba: Bir ölü, üç yaralı

İstanbul Kağıthane’de terör örgütü İBDA-C’ye yakınlığıyla bilinen ve örgütün lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun serbest bırakılması için kampanyalar düzenleyen, IŞİD’i destekleyen Adımlar Dergisi’nin bürosunda dün patlama oldu. Derginin yazarlarından Ünsal Zor öldü, 3 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 07:20
Abone Ol google-news

İstanbul Kağıthane’de terör örgütü İBDA-C’ye yakınlığıyla bilinen ve örgütün lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun serbest bırakılması için kampanyalar düzenleyen, IŞİD’i destekleyen Adımlar Dergisi’nin bürosunda dün patlama oldu.

Hürriyet mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi’ndeki bir binanın 3’üncü katında bulunan derginin bürosundaki patlama saat 19.45’te meydana geldi. Patlamada ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çöktü, çevredeki binaların camları kırıldı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çevredekilerin yardımıyla binadan çıkarılan 3 yaralı hastaneye kaldırıldı.

IŞİD sempatizanı dergiye bomba: Bir ölü, üç yaralı-FOTOĞRAFLAR


YAZAR ÖLDÜ, YÖNETMEN DE YARALI

İtfaiye erleri, içeri girdiklerinde derginin yazarı Ünsal Zor’un cesediyle karşılaştı. Derginin yayın yönetmeni Ali Osman Zor da yaralananlar arasında bulunuyor. İGDAŞ, ofiste doğalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı. Polis, olay yerinden delil topladı. 

KAPI AÇILDI BOMBA PATLADI

Kağıthane'deki Adımlar Dergisine yönelik bombalı saldırı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "25.03.2015 günü saat:19.30 sıralarında İlimiz Kağıthane İlçesi Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi No:48 Kat:3 adresinde faaliyet gösteren Adımlar Fikir Kültür Siyaset isimli derginin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın kapının açılması ile birlikte patlaması neticesinde Ünsal ZOR (45) isimli şahıs olay yerinde hayatının kaybetmiştir.
Bahse konu olayda; Ali Osman ZOR (47), Cem TÜRKBİNER (30) ve Cüneyt KARAN (39) isimli şahıslar yaralanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler