40 günlük ikizlerin sütü yok

Adana'da 26 yaşındaki Osman Atam ile kaçıp, birlikte yaşamaya başlayan 36 yaşındaki Vicdan Özkılıç'ın 40 gün önce dünyaya getirdiği ikiz bebekleri, babaları cezaevine düşünce sütsüz kaldı.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 12:48
Abone Ol google-news

Ayakkabı imalatında çalışan Osman Atam, 4 yıl önce karşılaştığı Vicdan Özkılıç'a aşık oldu. Çift, evlenmelerine ailelerinin karşı çıkması üzerine, kaçıp birlikte yaşamaya başladı. Ev tutacak paraları olmadığı için ilk günlerde akrabalarının yanında kalan çift, yaz aylarında da geceleri parklarda geçirdi. 2 yıl önce Fatih Mahallesi'nde tek odalı bir evi, aylık 150 liraya kiralayan Osman Atam ile Vicdan Özkılıç, buraya yerleşip yaşamlarını sürdürmeye çalıştı.

Çiftin 40 gün önce de ikizleri Asuman ile Yağmur dünyaya geldi. Borcunu ödeyemediği için evlerinin elektriği ve suyu da kesin olan çiftin çocuk sevinci, Atam'ın 10 gün önce karıştığı kavga sonucu verilen 3 bin lira para cezasını ödeyemeyince, cezaevine girmesiyle yarım kaldı. Camları da kırık olan evde mum ışığında ikizleriyle yaşam savaşı veren anne Vicdan Özkılıç, 5 aydır kiralarını ödeyemedikleri için sahibinin evin boşaltmasını istemesiyle bir kez daha şok yaşadı. Genç kadın, yeterli beslenmediği için anne sütü azalınca bebeklerine de süt ve bez alacak para bulamadı.

'BEBEKLERİMLE NASIL PARKTA YAŞARIM?'

Sadece bir odası ve bir mutfağı bulunan evin, kirasını ödeyemediklerini anlatan Vicdan Özkılıç, şöyle konuştu:

"Eşim yanımızdayken en azından günlük işlere gidiyordu. Oradan aldığı parayla geçimimizi sağlamaya çalışıyordu. Ancak ikizlerimiz olduktan sonra çok güç duruma düştük. Bunun da üzerine eşim cezaevine girince geçim sıkıntısı yaşıyorum. 6 ay hapis yatacak. Param olmadığı için bebek bezi de süt de alamıyorum. Zaman zaman komşularım yardım ediyor ama, bu nereye kadar sürecek bilmiyorum. Evin pencere camı olmadığı için kartonla soğuk gelmesini engellemeye çalışıyorum. Elektrik ve su olmadığı için mum ışığında oturuyorum. Geceleri tek başıma uyumaya korkuyorum. Nereye yardım için başvursam destek alamadım. Ev sahibimiz kirayı ödeyemediğimiz için evden atacağını söylüyor. Buradan çıkarsam ikizlerimle nasıl parklarda yaşayacağımı bilmiyorum."

DHA Yurt Haberler: 212 4135246


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler