Aytaç Durak: Beni 4 yıl görevden alan bakanlık Melih Gökçek için susuyor

Adana'da hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 4 yıl uzaklaştırılan Aytaç Durak, "Beni sokak dedikodularıyla görevden aldılar ama Sayın Arınç'ın yolsuzlukla suçladığı Melih Gökçek konusunda İçişleri Bakanlığı neden susuyor?" dedi.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 14:43
Abone Ol google-news


AKP'den seçilip 2009'da bu partiden aday gösterilmeyince MHP'den aday olan ve 5'inci dönem seçim kazanan Durak, bir yıl sonra hakkındaki soruşturmalar nedeniyle görevden alınıp, 30 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından 1 Nisan 2014'de görevine iade edilmişti. Ardından da koltuğunu MHP'li Hüseyin Sözlü'ye devretmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek arasında yaşanan gerilimi değerlendiren Aytaç Durak, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığı soruşturmanın selameti için beni 2'er aylık süreyle toplam 4 yıl görevimden uzlaştırdı, üzerime 86 müfettiş gönderdi. Nasıl bir soruşturma selameti bu? Başbakan Yardımcısı, Gökçek'i ihbar ediyor ama İçişleri Bakanlığı'ndan tek bir ses yok. Sokak iddialarına itibar eden İçişleri Bakanlığı, TBBM Başkanlığı yapan Başbakan Yardımcısı'nın ihbarını neden dikkate almıyor?"

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2010 yılında CHP'nin hakkında yolsuzluk iddialarında bulunduğu eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, "Son derece dürüst ve şeffaf bir belediye başkanıdır" diyerek kefil olduğunu ve görevinde kaldığını hatırlatan Durak, "Bu çifte standartlar demokraside yeri olmayan uygulamalardır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler