Tüp bebeğin dedesi hayatını kaybetti

Türkiye'deki ilk tüp bebek merkezini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kuran, ilk tüp bebeğin de burada doğumunu sağlayan Prof. Dr. Refik Çapanoğlu hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 28.03.2015 - 17:19
Abone Ol google-news

88 yaşındaki Prof. Dr. Refik Çapanoğlu bir süredir uzun yıllar görev yaptığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyordu. İki çocuk babası, evli Prof. Dr. Çapanoğlu'nun ölümü tıp camiası ve ailesini yasa boğdu. Prof. Dr Refik Çapanoğlu'nun cenazesi, yarın Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra, İzmir Urla Eski Mezarlığında defnedilecek. Pazartesi günü ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde anma töreni düzenlenecek.

Hocaların hocası olarak tanınan Prof. Dr. Refik Çapanoğlu ABD'de eğitim aldı, en uzunu Ege Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitede görev yaptı. 1980'lerin başında Sağlık Bakanlığı Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'ne başvurup Türkiye'de bir tüp bebek merkezi kurulabilmesi için gerekli izni alan Prof. Dr. Türkiye'deki ilk tüp bebek merkezini 1988 yılında Ege Üniversitesi'nde kurdu. Bu merkezde 1989 yılında Türkiye'deki ilk tüp bebeği dünyaya geldi. Çalışmasıyla binlerce ailenin evlat hasretini dindiren Prof. Çapanoğlu, tarıma ve doğaya olan düşkünlüğüyle de tanınıyordu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler