Deprem bahane Brüksel gezisi şahane

İstanbul depremi ‘bekliyor’ ama afet komisyonu görevlendirme için toplanıyor.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 06:45
Abone Ol google-news

İstanbul’da olması beklenen büyük depreme ilişkin tüm uyarılara karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem ve Doğal Afet Komisyonu son 1 buçuk yıl içinde sadece 2 kez toplandı. Toplandığı günlerde de depremi değil yurtdışı görevlendirmelerini konuştu. CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ aynı sürede İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda yaklaşık 17 bin 500 imar raporunun görüşüldüğüne dikkat çekti.

Brüksel’e kim gitsin?

2014 yılı boyunca toplanmayan Deprem ve Doğal Afet Komisyonu 1 yıl sonra ilk kez İBB şubat ayı oturumlarında toplandı. Komisyon toplandığında da sadece Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan “Akıllı Şehirler ve Toplumlar” konulu seminer için görevlendirme yaptı. 2015 yılı içerisinde ikinci kez ise 10 Mart salı günü toplanan Afet Komisyonu yurtdışı görevlendirmeleri ve gönüllü itfaiyecilik yönetmeliği üzerine konuştu. Toplantıda Japonya’nın Sendai şehrinde 3. Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı’na görevlendirme ve Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı.

DEPREMDE YÜZDE 16’YA YER VAR!

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın İstanbul’daki deprem hazırlığına ilişkin soru önergesine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un verdiği yanıtta, büyük bir depremde İstanbulluların ancak yüzde 16.41’i için geçici barınma planlamasının yapıldığı ortaya çıktı. Yanıta göre, 39 ilçede 367 çadır alanı belirlendi ve bu çadırkentlere 230 bin 315 adet çadır kurulacak. Büyük bir depremde 2 milyon 359 bin 289 kişinin geçici barınma imkânı planlanmış durumda. İstanbul’un 2014 yılı resmi nüfusu ise toplam 14 milyon 377 bin 18 kişi. Bu kentin yüzde 16.41’i için geçici barınma planlamasının yapıldığı anlamına geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler