Bakanlık, Bingöl'deki cinsel istismar davasında temyize gidecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinin 16 yaşındaki E.A'ya "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla açılan davada, 6 sanık hakkında verdiği kararı, üst mahkeme aşamasında temyiz edecek.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 16:47
Abone Ol google-news

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakanlığın Solhan ilçesindeki cinsel istismar olayıyla ilgili 2013'te açılan davaya müdahil olduğu hatırlatılarak, dava sürecinin takip edildiği belirtildi.

Bu süre zarfında sanıkların tutuksuz yargılanmalarına bakanlıkça itiraz edildiği kaydedilen açıklamada, ''Bingöl Ağır Ceza Mahkemesince, 26 Mart'ta verilen kararın üst mahkeme aşamasında temyiz edilmesi için bakanlık olarak gerekli işlemler başlatılmıştır'' bilgisi verildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 16 yaşındaki E.A.'ya "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla açılan davada, 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında hapis cezası istenmişti.

Yerel mahkeme, sanıklardan M.K. ve H.Y'ye 1 yıl 3 ay, S.K'ye 1 yıl 10 ay 15 gün, M.T'ye 2 yıl 6 ay, İ.Y'ye 6 yıl 8 ay, Y.A'yı da 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Sanıklar K.U. ve O.G. ise beraat etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler