Bu dava bitmez!

Kobani eylemlerinde Börü’yü öldürmekle suçlanan sanık o tarihte hastanede kilit altında çıktı.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 22:22
Abone Ol google-news

Diyarbakır’daki Kobani eylemleri sırasında Hüda-Par üyesi Yasin Börü ve 4 arkadaşı öldürülmüştü.

Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır’da Hüda-Par üyesi Yasin Börü ve 4 arkadaşının ölümüyle ilgili soruşturmada 8 Aralık’ta tutuklanan B.D.’nin, olay tarihinde Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde psikiyatri tedavisi gördüğü ortaya çıktı.

Avukat Zeynep Biroğul, “Müvekilimin olay tarihinde, sıkı bir şekilde demir parmaklıklar arkasından çıkıp olaylara karışması hayatın olağan akışına terstir. Kaldı ki; müvekkilimin yüzde 45 engelli raporu vardır. Buna rağmen halen tutuklu bulunuyor” dedi.

Olayla ilgili 18 Mart’ta tutuklanan A.A.Y’nin de olay tarihinde cezaevinde olduğu ortaya çıkmıştı. A.A.Y, avukatının itirazı üzerine 1 hafta sonra tahliye edilmişti.

Yüzde 45 engelli

Kobani eylemleri sırasında 7 Ekim’de Hür Dava Partisi üyeleri Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökyüz’ün öldürülmesine ilişkin davada skandallar bitmiyor. Olayla ilgili 8 Aralık’tan beri tutuklu bulunan B.D.’nin 2- 24 Ekim tarihleri arasında Selahattin Eyyübi Devlet Hastanenin Psikyatri servisinde yattığı ortaya çıktı.

Dava dosyasının belgeleri arasında yer alan Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nden gönderilen belgelere göre B.D, 2- 24 Ekim tarihleri arasında hastanenin psikiyatri servisinde yatarak tedavi görmüş. Kayıtlara göre, hastanenin Psikiyatri servisine 2 Ekim’de yatışı yapılan B.D., 24 Ekim’de taburcu olmuş. Yine başka bir belgeye göre ise, B.D’ye hastaneden yüzde 45 engelli raporu verildiği görülüyor.

Yaşananları trajikomik olarak değerlendiren B.D.’nin avukatı Zeynep Biroğul,“Psikiyatri gibi hastaların demir parmaklık arkasında tutulduğu ve sıkı bir güvenlik önleminin olduğu servisten çıkması hayatın olağan akışına terstir. Bunu savcıya söylememe ve kayıtları göstermeme rağmen tutuklama kararı çıktı. Savcı bize, hastane görevlilerinin ifadelerini aldıklarını, ancak kimsenin şahsı hatırlamadığını söyledi. Ama, hastane görevlileri hastaneden biri ayrıldığında veya kaçtığında rapor tuttuklarını söylediler. Bu yönde bir rapor olmamasına rağmen, müvekilim 8 Aralık’tan beri içeride tutuluyor” diye konuştu.

5. Ağır Ceza Mahkemesi güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir ile gönderilmesi için bakanlığa başvurdu.

Diğer tutuklu da cezaevindeydi

Yasin Börü ve Hüda-Par üyesi dört arkadaşının öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 18 Mart’ta tutuklanan A.A.Y’nin da olay tarihinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde olduğu ve cezaevinden 9 Ekim’de çıkmasına ve elindeki müddetnameye rağmen tutuklandığı ortaya çıkmıştı. Haberin basında yer alması üzerine A.A.Y 2 gün sonra tahliye edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler