Grup Yorum’dan Meclis’te konser

Bugüne kadar 22 albüm, 2 DVD hazırlayan, yurtiçinde ve dışında binlerce konser veren, bir o kadar konseri yasaklanan, üyeleri ve dinleyicileri bile gözaltına alınan, tutuklanan Grup Yorum, 30. yılını kutlayacağı stadyum bulamıyor.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 22:34
Abone Ol google-news

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Elazığ’daki şehir stadyumlarının tamamı haziran ayında gerçekleşecek konserler için türlü gerekçelerle gruba izin vermedi. Meclis’te düzenlediği renkli basın toplantılarıyla tanınan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir ilke daha imza atarak, Grup Yorum’a Meclis’te konser verdirtti. Grup üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, önce grubun İnönü Stadyumu’ndaki 25. yıl konserinin görüntülerini sinevizyon eşliğinde sergiledi, ardından tepkilerini dile getirdi, son olarak da grup iki tanınmış şarkısını basın karşısında canlı olarak seslendirdi.

Bağımsızlığın sesi

Ağbaba, “Umudun sesi, özgürlüğün, bağımsızlığın ve devrimin sesi Grup Yorum 30. yılını kutlamak için stadyum bulamıyor. Buradan halkın sanatını yapan, halkın derdini, öfkesini saza dökenlere stadyumları kapatanları uyarıyoruz; türküler susmaz, halaylar sürer. Ama sizler bir gün gidersiniz. ‘Sanma faşist olandan bir gün hesap sorulmaz diyenler’ yürümeye devam edecek. Deniz’lerin, Mahir’lerin, İbrahim’lerin, Cevahir’lerin, Ulaş’ların sesi, soluğu bu topraklarda susmayacak” dedi.

 

3 NİSAN’DA SARAY’IN ÖNÜNDEYİZ

Grup Yorum müzisyeni İnan Altın “Stadyumlarda Madonna’dan Rihanna’ya kadar herkes konser yapabiliyor ama bize geldiğinde türlü türlü bahaneler üretilerek bir şekilde verilmiyor. Biz bunu protesto ediyoruz” dedi. Altın, sergilenen tavrı protesto etmek için 3 Nisan Cuma günü saat 13.00’te Cumhurbaşkanlığı Sarayı önüne gideceklerini ifade etti.

‘AKP’Lİ BÜROKRATLAR ENGELLEDİ’

Grup Yorum üyesi Caner Bozkurt da konserlerinin AKP bürokratlarınca engellendiğini belirtti. Bozkurt Spor müdürlüklerinin, ilgili AKP’li bürokratların konserlerin engellenmesiyle ilgili sözlü talimatı olduğunu biliyoruz. Bize konser alanı açılmaması için baskı yapıyorlar. Bunlar, AKP iktidarı grubumuza yönelik özel bir politikasının sonucu” dedi.

 

İşte o yanıtlar

İnan Altın, 5 kentte kendilerine gösterilen tavrın örneklerini Cumhuriyet’le paylaştı. Yazılardan ilki İzmir Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait. Grubun 20 Haziran Cumartesi günü, İzmir Atatürk Stadyumu’nu kullanma talebini değerlendiren müdürlük, Müdür Ali Osman Tatlısu imzasıyla gruba gönderdiği yanıtta, “Atatürk Stadı 2014-2015 futbol sezonu bitiminde genel müdürlüğümüzün programı dahilinde bakım-onarıma alınacağından dolayı tahsis talebiniz mümkün olmamaktadır” dedi.

İmzaya 1 saat kala iptal

Gruba bir olumsuz yanıt da Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden geldi. Kulüp Genel Müdürü Emrah Atasoy tarafından verilen yanıtta, “Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun fiziksel koşulları göz önünde bulundurularak bahsi geçen teklifiniz kulübümüz yönetim kurulu tarafından kabul edilmemiştir” ifadeleri kullanıldı. Elazığ Atatürk Stadyumu için ise gruba önce “tamam” denildiği, ancak kulüp yetkililerinin sözleşmeye 1 saat kala grubu arayarak anlaşmayı iptal ettikleri öğrenildi. Kulüplerin kararında Gençlik ve spor il müdürlüklerinin etkili olduğu belirtiliyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler