Liste Yıldırım’ın cebinde

Gelecek sezon güçlü kadro oluşturmak isteyen F.Bahçe’de gidecek ve kalacakların isimleri belli

Yayınlanma: 31.03.2015 - 11:53
Abone Ol google-news

Fenerbahçe yenilenmeye hazırlanıyor. Bu sezon transferde sessiz kalan ve sadece Diego Ribas’ı renklerine bağlayan Sarı - Lacivertli yönetim takımın yaşlandığını da göz önünde bulundurarak genç bir oluşumla yola devam istiyor. Yeni sezon için bazı futbolcularla şimdiden görüşmek üzere harekete geçildi. Kalacak ve gideceklerin listesi şu an itibarıyla Başkan Aziz Yıldırım’ın cebinde.

Yeni yabancılar gelecek

Takıma bir ya da iki Türk oyuncunun yanısıra yeni yabancı oyuncular da alınacak. Webo, Sow, Emenike, Meireles, Kuyt gibi futbolcuların kalmaları için ısrarda bulunulmayacak. Sözleşmesi biten oyunculardan Kuyt’ı Hollanda’dan Feyenoord ve İngiltere’den Southampton istiyor. Tecrübeli futbolcu artık yaşlandığı için sözleşme yenilenmeyecek. Yönetimin gelecek sezon için kadroda tutmayı düşünmediği Meireles için son anda karar değişikliğine gidilmezse yollar ayrılacak. 3 sezon önce Chelsea’den alınan Meireles için 10 milyon Avro bonservis ödenmişti. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Meireles’in alacağı garanti ücret 2 milyon Avro.

Mert kaleye geçiyor

Sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek oyunculardan kaleci Mert Günok takımda tutulmaya çalışılacak. Milli takımın da kalesini koruyan isimlerden olan 25 yaşındaki başarılı kalece Mert ile sezon bitince masaya oturulacak. Mert her an Volkan’dan kaleyi devralabilir. Başarılı savunma oyuncularından Egemen, yönetimin kalmasını istediği oyuncuların başında geliyor. Egemen Fenerbahçe için gerçekten önemli bir isim. Gökhan Gönül’ün yerine bir alternatif şart. Bekir, Caner kalıcı. Bu isimlere Selçuk Şahin’i de ilave edebiliriz. Mehmet Topuz gitmek istiyor. Emre bir yıl daha oynayabilir. Alper’in zaten sözleşmesi bulunuyor.

Şampiyon yapan gidiyor

Emenike ile şartlan zorlanmayacak. Her an protesto ile tekrar karşılaşma durumu olan Nijeryalı’ya talip çıkması halinde masaya oturulacak ve şartlar uygun olursa futbolcu elden çıkarılacak. Menajerinin Londra takımlarıyla temasta olduğu konuşuluyor. Yaşı ilerleyen isimlerden Webo’nun da durumu kritik. 33’üne merdiven dayadı. Peki teknik direktör İsmail Kartal ne olacak? Fenerbahçe’de takımı şampiyon yapan hocaların gittiğini biliyoruz. Bunun geçmişte örnekleri çok. (Daum, Aykut Kocaman, Mustafa Denizli, Ersun Yanal, Zico...) İsmail Hoca’nın da kalacağını sanmıyorum. Lucescu seslerini duyar gibi oluyorum. Lucescu hala Shakhtar Donetsk’in başında. Ancak sezon sonu bir Türk takımıyla anlaştığını söylüyor. Ne derseniz bu Fenerbahçe olabilir mi? Transferde düğmeye 15 haziranda basılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler