Hastanelerde alarm verildi

2 saatlik jeneratör gücü kaldı.

Yayınlanma: 31.03.2015 - 13:45
Abone Ol google-news

Elektrik kesintisi nedeniyle hastanelerde bütün bilgisayarlar, hayati olmayan, enerji tüketen tüm elektrikli aletler kapatıldı.

Hastane yöneticileri aşıların bozulması ihtimaline karşı jeneratör çalıştırmak için mazot arayışına girdi.


Türkiye'de yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle hastanelerde bazı bölümlerde sorun yaşandı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen hastalar, elektrik kesintisi nedeniyle Radyoloji ünitesinin çalışmadığını ve röntgen çekilemediğini belirtti. Sıra numarası alan birçok hasta elektriğin gelmesini bekliyor.
Tomografi çekimi için hastaneye gelen Engin Mert “Oğlum okulda oynarken düşmüş. Tomografi çekimi için hastaneye geldik. Ama elektrik kesintisi nedeniyle tomografi çekilemiyor. Bize 1 -2 saat sonra gelin dediler. Eve gidin çocuğun başına buz koyun bulantı olursa tekrar bakarız dediler. Jeneratörler çalışıyor ama tomografiyi çalıştıramıyormuş" dedi.

HASTANELERDE AMELİYATLAR DURDU

Elektrik kesintisinin en çok etkili olduğu birimlerden birisi de hastaneler oldu. Kent genelindeki hemen tüm hastanelerde, ortalama birkaç dakika süren enerji sıkıntısının yaşandığı bunun sonrasında ise, jeneratörlerin devreye girmesiyle, hastanelere elektrik verildiği öğrenildi. Ancak, jeneratörlerin arıza yapma ihtimaline karşı, hastanelerdeki ameliyatlar ertelendi, laboratuardaki tetkikler de yine yapılamadı. hastanelere de acil hastalar dışında hasta kabul edilmemeye başlandı. TTB Merkez Konseyi Üyesi Fatih Sürenkök, "Elektrik kesintisinin olduğu dakikada fazla uzun olmadı ama karanlıkta kaldık. Bizler de ameliyattaydık o sırada. Ancak elektrik gledikten sonra ameliyatı tamamladık. Tabi başka ameliyatlara giremedik. Çünkü heran o enerjinin de kesilmesi söz konusu olabilirdi" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler