Öldürülen saldırganın kimliği belirlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesine silahlı saldırı düzenleyen saldırganlardan biri öldürüldü diğeri yaralı olarak yakalandı. Öldürülen saldırganın kimliği belirlendi.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 18:05
Abone Ol google-news

Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda bir polis memuru yaralandı. Vatan Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı anı kamerada

Emniyet saldırısıyla ilgili yeni iddia: 5 kişi olabilirler

İstanbul'da Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin biri kadın iki kişi olduğu, uzun namlulu silahlarla Emniyet Müdürlüğü binasına girmek istedikleri ve bu kişilerden birinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yaralanan diğer saldırgan ise olay yeri yakınındaki Vergi Dairesi'ne sığındı. Bu şahıs bir süre sonra yaralı olarak yakalandı.

UZUN NAMLULU SİLAHLI VE MASKELİ

Öte yandan hayatını kaybeden ve yerde yatan kadın saldırganın üzerinde uzun namlulu silahın yanı sıra bomba da olduğu öğrenildi. Ayrıca kadının yüzünde sağlık maskesi olduğu görüldü.

Olay yerinden ilk görüntüler (Foto Galeri)

ÖLDÜRÜLEN KADIN EYLEMCİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı düzenlerken öldürülen eylemci, Elif Sultan Kalsen olduğu tespit edildi. Kalsen'in ismi, daha önce birkaç olayda "canlı bomba" olarak geçmiş, yaptığı basın açıklamalarıyla iddiaları yalanlamıştı.

Üst düzey bir Emniyet yetkilisinden alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına silahlı saldırı düzenleyen kadın eylemci yapılan parmak izi karşılaştırması sonucunda, Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi.

Kalsen'in adı, daha önce de, Emniyet'in arama listesindeki "canlı bombalar" arasında yer almış, ancak Elif Sultan Kalsen avukatıyla birlikte adliye önünde yaptığı açıklamayla iddiaları yalanlamıştı.
7 Ocak günü Sultanahmet'teki Emniyet Turizm Şube Müdürlüğü girişindeki polis noktasına yapılan ve 1 polisin şehit olduğu intihar saldırısında ölen kadının da Elif Sultan Kalsen olduğu öne sürülmüş, ancak Adli Tıp'a giden Kalsen Ailesi, ölen kişinin kızları olmadığını açıklamıştı. Canlı bombanın da Çeçen uyruklu Rus vatandaşı Diana Ramazova olduğu belirlenmişti.

SALDIRIDA HAFİF YARALANAN 2 POLİSİN İSMİ BELLİ OLDU

Hafif şekilde yaralanan 2 polis memurunun isimleri belli oldu.Polis memuru İ.M.'nin açılan ateş sırasında kulağından yaralandığı, polis arkadaşlarının yardımıyla Emniyet binasının yakınında bulunan Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Diğer polis memuru T.D.'nin ise alnını kurşun sıyırdı. Yaralı polis ambulansla çevredeki bir hastaneye kaldırıldı.
Yaralı polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, akşam saatlerinde Vatan Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Emniyet'in açıklaması şöyle:

"01.04.2015 günü saat 17:50 sıralarında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi istikametinden gelerek, İl Özel İdaresi'nin önünden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nin ana giriş nizamiye kapısına yürüyen bir bayan şahıs, uzun namlulu silah ile ateş açmış, kapıda ve çevrede görevli personel tarafından saldırgana silahla karşılık verilmiş, şahıs ölü olarak ele geçirilmiştir.

Saldırı sırasında 2 polis memuru hafif şekilde yaralanmış, yaralanan polis memurları hastanede tedavi altına alınmıştır.

Yoldan geçmekte olan bir vatandaş çıkan çatışmada sol ayak topuğundan hafif şekilde yaralanmış, yaralanan vatandaşın tedavisi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etmektedir.
Ölü olarak ele geçirilen örgüt mensubunun üzerinden 1 adet uzun namlulu kalaşnikof otomatik tüfek, 1 adet tabanca ile 2 adet el bombası elde edilmiştir."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA 

İstanbul Valiliği, akşam saatlerinde Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklaması şöyle:

"Bugün saat 17.50 sıralarında ilimiz Vatan Caddesi üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binası uzun namlulu silahla taranmış, çıkan çatışmada saldırıda bulunan kadın eylemci ölü olarak ele geçirilmiştir. Eylemcinin üzerinde bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 1 tabanca bulunmuştur. Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınmıştır. Konu hakkında detaylı araştırma ve soruşturmaya ilgili birimlerimizce devam edilmektedir."

VATAN CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI

Vatan Caddesi, 5 saat sonra, saat 23.00'ten itibaren tekrar açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler