Erdoğan: Neymiş, aranamazmış. Bal gibi aranır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Adliyesi'nde terör saldırısı sonucu şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 02.04.2015 - 00:05
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı sonucu  şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet  Selim Kiraz'ın Başakşehir Missİstanbul Evleri'ndeki konutuna taziye ziyaretinde  bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 50 dakika sürdü. Aileye  başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, burada Kur'an-ı Kerim'den İnfitar  Suresi'ni okudu.

Erdoğan: Bal gibi de aranır - VİDEO

Erdoğan daha sonra Kiraz'ın evinin bulunduğu sitede kurulan taziye  çadırını ziyaret etti. Erdoğan, ziyareti sırasında kendisini alkışlamak  isteyenleri uyardı.
Erdoğan, oradakilere hitaben yaptığı konuşmada, her işte bir hayır  olduğunu belirterek, "Bu kardeşimizin şehadeti inanıyorum ki bu ülkede yeni bir  tohumlamanın bir vesilesi olacaktır. Bir defa halkımızın inşallah uyanışına  vesile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada ve bazı gazetelerde yayımlanan fotoğraflardan asla  incinilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bizim korkuyu korkutmamız lazım.  Bizim 'Kaderin üstünde bir kader vardır' anlayışıyla yürümemiz lazım" dedi.

Kazaya ve kadere inanmış insanlar olarak, yollarına sabırla, inançla  ve kararlılıkla devam etmeleri gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam  etti:

"Ülkenin huzuruna refahına kast edenler bu ülkede inşallah arzu  ettikleri o tabloyu bulamayacaklar, ben buna inanıyorum. Bizim fırsat vermememiz  lazım. Demek ki daha farklı tedbirler almamız lazım. Şunu bilmemiz gerekiyor.  bugün buradaki tablo, arkasından Vatan Caddesi'ndeki tablo, bizlere bir şeyler  noktasında tabii ki çok daha dikkatli, çok daha hassas olmamızı gerektiriyor.  Onun için de 'Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz'... 'Hayır, bal gibi de  aranır' diyeceğiz ve bunun tedbirlerini alacağız.

İşte cübbeli dendi, bu şekilde girdi. Bunlar yıllar öncesinin, ne  yazık ki şu anda bize faturasıdır. Biz 'Onlar da aranmalıdır' dediğimiz zaman  bize saygısızlık yapıldı. İşte şu anda gelinen nokta. Onun için bu konuları da  bugün telefonda Başbakanımla da görüştüm. Arkadaşlarımızla da görüştüm. İnşallah  yarın bu konuları aramızda daha detaylı olarak görüşeceğiz ve ne gibi adımlar  atacağız, bunları özellikle tespit edeceğiz. Gün birlik günüdür, gün beraberlik  günüdür. Adeta bir milli duruşun olması gereken gündür. Bu konularda  hassasiyetimiz gerekiyor ve inancımızın bize emrettiği istikamette de inşallah bu  yürüyüşümüzü devam ettireceğiz."

Erdoğan, daha sonra burada bulunanlarla Fatiha suresini okudu.  Kalabalık zaman zaman tekbir getirdi.

Mahalle sakinleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a siteye giriş ve çıkışında  sevgi gösterisinde bulundu.

Bu arada şehit cumhuriyet savcısı Kiraz için evinin bulunduğu sitenin  bahçesinde kurulan taziye çadırında sürekli Kur'an-ı Kerim okunurken misafirlere  yiyecek ikram ediliyor.

Kiraz'ın akrabaları, aile dostlarının yanı sıra aralarında hakim ve  savcıların da bulunduğu çok sayıda kişi aileye başsağlığı diliyor. İstanbul İl  Müftüsü Rahmi Yaran da aileyi ve kurulan taziye çadırını ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler