Okuluna adının verilmesi için kampanya başlatıldı

YALOVA Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarladığı ve bu sebeple düzenlenen yürüyüşte hayatını kaybeden Termal Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz'ün adının, okuluna verilmesi için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma: 07.04.2015 - 16:41
Abone Ol google-news

Dernek binasında gazetecilere açıklamada bulunan ADD Yalova Şubesi Başkanı Tunç Bulan, Termal Fen Lisesi’nin adının Halil Serkan Öz Fen Lisesi olarak değiştirilmesi için düzenlenen kampanyaya daha ilk günden 750 kişinin destek verdiğini belirtti.

Bulan şöyle konuştu:

“Yalova Termal Fen Lisesi öğretmenlerinden TÜBİTAK ödüllü Halil Serkan Öz, ders verdiği sınıfta öğrencilerinin önünde kılık-kıyafetini beğenmeyen Yalova Valisi tarafından hakarete uğramış, ardından kendisi için düzenlenen saygı yürüyüşünde strese bağlı kalp krizi geçirerek ölmüştür. ‘İnsanları gördüklerinden ibaret sayma, göremediklerinde ara. İçidir hakikatin resmi, dışı sadece manzara’. Bu Mevlana’nın güzel bir sözü. Bu sözü Serkan Öğretmen Facebook sayfasında kendisini azarlayan Vali'ye yazmış. Valiler milletin efendisi değil hizmetkarı olmalıdır. Valiler topluma örnek olmalıdır. Vali insanları azarlayamaz, hakaret edemez. Etmemelidir. Bir sorun varsa yol gösterici olmalıdır. Bütün insanları kardeş olarak görmelidir. Valilik makamı devleti temsil eder. İnsanlar hata yapabilir ancak devlet hata yapamaz, yapmamalıdır."

Bulan, hem sanal ortamda hem de dernek binasında bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, “Bizler Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Termal Fen Lisesi’nin adını Halil Serkan Öz Fen Lisesi olarak değiştirilmesini istiyoruz. Bu konuda internette ‘Adı okulunda yaşasın’ Halil Serkan Öz Fen Lisesi için imza kampanyası başlattık. Bu kampanyaya hepinizi davet ediyoruz. Türkiye’nin her yerinden büyük bir destek var. Change.org sitesinden başlattık. Ayrıca hem dernek merkezimizde hem de Heykel meydanda bir masa açacağız. Bu konuda hepinizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Bulan, kampanyaya ilk imzayı ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğu’nun attığını ifade ederek, "Serkan öğretmenin adının yaşamasını istiyoruz. İmzalar doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Başbakanlığa gönderilecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon