Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'ya 4,5 yıla kadar hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Ocak'ta köşelerinde Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü yayınladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan ayrı ayrı 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Yayınlanma: 08.04.2015 - 19:17
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürü Cumhuriyet gazetesindeki köşelerinde yer veren Karan ve Çetinkaya hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Karan ve Çetinkaya'nın ''şüpheli'', bin 280 kişinin de "müşteki" sıfatıyla yer aldığı 38 sayfalık iddianamede, asliye ceza mahkemesine sunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çizerleri Paris’te tüm dünyanın lanetlediği bir silahlı saldırı sonucu öldürülen Charlie Hebdo dergisiyle dayanışma için derginin kapağını köşelerinde paylaşan yazarlarımız Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında ayrı ayrı 4.5 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Başsavcılık’ın iddianamesinde yazarlarımız Çetinkaya ve Karan’a “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlaması yöneltildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler