Kaymakamdan tartışma yaratacak sözler

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Türkiye’de iç göç hareketinin sınırlandırılması ve yerel yönetimlerin iznine bağlı olması gerektiğini savundu.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 13:11
Abone Ol google-news

İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği’nin (İZASAD) düzenlediği “Aliağa'ya Göç Hareretleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri” konulu etkinliğin açılışında konuşan Yılmaz, “Bu konuda benim uç fikirlerim var. Evet, vatandaşlarımızın Türkiye’de seyahat özgürlüğü var. Anayasamızda da vardır. İstihdam, iş bulma, yerleşme hakları var. Ancak her hakkın, özgürlüğün olduğu gibi bu konuda da ben bir sınırın olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

İnsanların turizm amaçlı seyahatlerinde sorun yaşanmadığını ancak bunun yerleşme amaçlı olması durumunda bir çok sıkıntının oluştuğunu savunan Yılmaz, şunları söyledi: “Eğer o sürekli yer değişikliğini yapan şahıs, kaliteli iyi bir eğitim aldı, kaliteli bir işgücüyse, tabi ki bulunduğu yere olumlu bir katkı yapıyor. Ama kalitesizse olumsuzluklar birbirini takip ediyor. Yani iş bulmak için bir yere gitmek doğru değil, iş bulduğunuz zaman gitmek doğru... Nüfus hareketinin, göçünün bir şekli, şemali olmalı. Kesinlikle insanların yer değişikliğinin sürekli kontrol edilmesinden yanayım ben. Ayrıldığı ve geldiği yerdeki yerel yönetimlerin iznine tabi olması gerektiğini düşünüyorum. Öbür türlü karman çorman, işsiz güçsüz, avare, sosyal yapıyı, dokuyu hazırlıksız yakalayan, emniyet asayiş yönünden de sıkıntı oluşturan sonuçlar bizi bekliyor diye düşünüyorum. Türkiye’nin 80’li yıllardan beri yaşadığı şey bu.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler