Gökçek'ten 'robot heykeli' için açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, otorobotun yerine konacak dinozor için oylama yaptırdı. Robotun gitmesini ise, 'solcuların kimyasını bozdu' diye açıkladı.

Yayınlanma: 18.04.2015 - 12:10
Abone Ol google-news

Gökçek Ankara’yı karıştıran dev robot heykelinin yerine dikeceği dinozor heykeline Twitter takipçileri ile birlikte karar verdi. Şimdi de isim arıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısındaki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’na diktiği robot büyük tepki çekmişti. Çin’den getirilen Transformers otorobotun yerine 40 metrelik bir dinozor heykeli dikeceğini açıklayan Gökçek, dinozor heykelinin şekline Twitter’da karar verdi. Yedi dinozor fotoğrafı paylaşarak, takipçilerine, “Hangisini dikelim?” diye soran Gökçek, dev robot heykeli için savcılığa suç duyurusunda bulunan Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı ise eleştirdi.

Milliyet gazetesinden Evin Demirtaş'ın haberine göre, Gökçek, “Sevgili twit alemi, bizim otorobot başta Mimarlar Odası olmak üzere bazı solcuların kimyasını bozdu. Biz de otorobotu kaldırıp yerine Ankapark dinozorlarından birini koymaya karar verdik. Mimarlık dışında da her konuda kanaat ileri sürmeyi görev edinen Mimarlar Odası’ndan ve twit aleminden görüş bekliyorum” diye yazdı.

Twitter’daki oylamayı 7 numaralı dinozor kazandı. Gökçek dinozora isim bulmak için de takipçilerinden yardım istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler