Gösterilen yeri beğenmeyince havalimanında inşaat durdu

ATATÜRK Havalimanı’nda eski kargo binasının dış hatlar terminaline eklenmesi inşaatının PTT yüzünden durduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.04.2015 - 11:51
Abone Ol google-news

DIŞ HATLAR TERMİNALİ BÜYÜTÜLÜYORDU


Havalimanı kapasite büyütme projesi kapsamında eski kargo binasının dış hatlar yolcu terminaline dahil edilme çalışmaları kapsamında yıkım işlemlerinde aksamalar meydana geldi. Eski kargo binasının boşaltılmasının ardından iş makineleri tarafından binanın bir bölümünde yıkım işlemi başlamıştı. Ancak eski kargo binasında çalışmalarını sürdüren PTT, kendilerine gösterilen yeni yeterli bulmayıp eski mevcut yeri boşaltmayınca inşaat durdu. Yetkililer, PTT ile görüşmelerin devam ettiğini ve kendilerine yeni yer tahsisi yapıldıktan sonra inşaatın kaldığı yerden devam edeceği vurgulandı.


DIŞ HATLARA DAHİL EDİLECEK, 6 KÖPRÜ YAPILACAK

Atatürk Havalimanı’nı büyütme projesi kapsamında eski kargo binasının yolcu terminaline dahil edilmesi için iş makineleri binanın bir bölümünde yıkım çalışmalarına başlamıştı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından eski kargo binası dış hatlar terminaline dahil edilecek ve söz konusu alana 6 köprü (körük) inşa edilecek. Hem terminal içindeki yolcu yoğunluğuna hem de aprondaki uçak yoğunluğuna çözüm için başlatılacak çalışmalar kapsamında inşa edilecek köprülerin, büyük gövdeli uçaklara hizmet vereceği öğrenildi. Kargo terminalinin dış hatlara dahil edilmesiyle meydandaki sıkışıklığın önüne geçilmesi hedeflenirken, uçaklar için

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler