"Diyanet İşleri neden her inanca eşit mesafede olacakmış? Bu milletin inancı belli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD genel kurulunda muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi.

Yayınlanma: 25.04.2015 - 14:32
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. MÜSİAD Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Ben herhangi bir partinin genel başkanı değilim ancak sorumluluk makamında olan bir cumhurbaşkanıyım. Gördüğüm yanlışlar varsa bunları da uyarma gibi bir görevim var. Tarafsızlığım bunu gerektirir. Bakıyorsunuz ortada bir cinayet var. Müdahale etmeye mecburuz" dedi.

"BEN GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bütün siyasi partilere eşit mesafedeyim. Onu bir kenara koyalım. Ben gökten zembille, paraşütle inmedim. Cumhurbaşkanlığından önce bu ülkede 12 yıl Başbakanlık yaptım. Ülkemizde şu an gerçekleştirilen ekonomik, siyasi, kültürel programların imzam var, emeğim var, katkım var" diye konuştu.

"SORUMSUZLUKLARININ ÜRÜNÜ OLARAK GÖRÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim sürecinde bu şekilde ortaya saçılan vaatlerin nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünü olarak görüyorum. Sırtlarında yumurta küfesi olmadığı için akıllarına düşeni, ağızlarına geleni vaat diye ifade ediyorlar. Birisi çıkıyor 1.500 diyor birisi 1.600 diyor, birisi de 5 bin ... Eğer bu vaatlere oy verilecekse 5 bin'e oy vermek lazım. Böyle birşeyin olması mümkün mü?" ifadesini konuştu.

 Erdoğan, "Vaatlerine bakıyoruz herkese bol keseden dağıtıyorlar" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: 

Şu ifadaye bakın ya... Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef almış durumdalar. Ana muhalefet partisi seçim bildirgesine 'Diyanet İşleri Başkanlığı tüm inançlara eşit mesafada olacak' diye yazmış. Ya bu milletin inancı belli. Diğer inanç sahiplerinin kendi kurumları var, onlar da belli. Öyleyse niye lafı döndürüp döndürüp neden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapısına bağlıyorsun? Zaten 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacağız' diyen bu milletten nasıl ders alır belli.

Ben bütün siyasi partilere eşit mesafedeyim. Onu bir kenara koyalım. Ben gökten zembille, paraşütle inmedim. Cumhurbaşkanlığından önce bu ülkede 12 yıl Başbakanlık yaptım. Ülkemizde şu an gerçekleştirilen ekonomik, siyasi, kültürel programların imzam var, emeğim var, katkım var

SSK işçi emeklilerinin en düşük emekli maaşı 252 liradan bin 72 liraya yükseldi. Hatırlayın bir zamanlar SSK’nın başında kim vardı? Şimdi bol keseden atıp tutuyor.

Seçim sürecinde bu şekilde ortaya saçılan vaatleri, nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünleri olarak görüyorum. Sırtlarında yumurta küfesi olmadığı için akıllarına düşeni, ağızlarına geleni vaat diye ifade ediyorlar.

Birisi çıkıyor bakıyorsunuz '1500' diyor. Birisi çıkıyor bakıyorsunuz '1600' diyor. Birisi çıkıyor diyor ki '5 bin.' Eğer bu vaatlere oy verilecekse herhalde 5 bine oy vermek lazım. Böyle bir şeyin olması mümkün mü?

Biz isterdik ki Putin Ermenistan'a gitmesin, sayın Hollande Ermenistan'a gitmesin. Biz Çanakkale'de Ermenistan'a yönelik herhangi bir cevap vermedik, böyle bir adım da atmadık. Oraya 2 devlet başkanı gitti, hamdolsun bize 20 devlet başkanı geldi

Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri önce kendi tarihlerindeki lekeleri bir bir temizlemeye davet ediyorum. Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden bir tanesi Almanya. Rusya, Fransa... Almanya'nın, geçtiğimiz yüz yılda yol açtığı 2 ayrı dünya savaşında yaşananlar ortada. Kaldı ki Almanya bu açıklamaları yaparken, 1 milyona yakın bizim soydaşımız, onların vatandaşı. 2 milyon da vatandaş olmayan Türkler var. 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da Cumhurbaşkanı'nın böyle bir tavrın içerisine girmesi anlaşılır bir şey değildir

Buradan bir kez daha Ermeni toplumuna ve onları destekleyenlere sesleniyorum. Tarihteki olayların hesabının bugün verilmesi gibi bir yol açılacaksa, bu konuda en rahat olan ülke hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'dir, hiç endişeniz olmasın. Yine iddia ile söylüyorum; ey Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla. Niye? Bak, diyorsun ki, arşivlerinizi açın. Biz 15 yıldır arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Bunların kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor, dilleri var hakikati konuşamıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler