Diyanete ahşap süslemeli milyonluk makam aracı

Diyanet’in 322 bin liraya mal oldu dediği aracın 1 milyon 6 bin TL değerinde olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.04.2015 - 23:37
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1 milyon 6 bin TL’lik makam aracının belgeleri ortaya çıktı. Devlet Malzeme Ofisi’nden “Mercedes S 500 4 Matic L Vizyon” model makam aracı talebinde bulunan başkanlık, aracın maliyetini 1 milyon 6 bin 641 TL olarak bildirmiş.

Diyanet daha önce yaptığı açıklamada aracın 322 bin liraya mal olduğunu söylemişti.

Belgelere göre Diyanet, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü’ne “Araç Talebi” konulu, “44100532- 930” sayılı bir yazı göndermiş.

Başkanlık, ofise gönderdiği “taahhütname”de ise ekonomiyi krize sokan dövizdeki dalgalanmanın araç fiyatına yansıması durumunda aradaki farkın ödeneceği sözünü vermiş.

 

Arka koltukta eğlence

Diyanet’in DMO’ya gönderdiği malzeme talep formunda, aracın modeli, tahmini fiyatı, rengi ve özellikleri de ayrıntılı bir şekilde sıralanmış. Diyanet, metalik siyah renkli araçta bulunması gereken özellikleri şöyle belirtmiş:

Kristal grisi deri, deniz kabuğu grisi konsol, siyah kavak ağacından ahşap süslemeler, ikili bardak tutucu, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, surround ses sistemi, arka koltuk eğlence sistemi.

 

Diyanet: Mahşerde hesap verecekler

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, makam otomobiliyle ilgili haber üzerine yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, haberin gerçeği yansıtmadığı bildirilerek, “Algı mühendisliği yapmaya çalışan iftiracılar hukuk önünde ve mahşerde hesap vereceklerdir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler