Hasan Ferit Gedik'in ölümü davasında 4 tahliye

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin görülen davada 16 tutuklu sanıktan 4'ü tahliye edildi. Davanın geçtiğimiz celselerinde ise 6 sanık daha tahliye edilmişti.

Yayınlanma: 27.04.2015 - 21:28
Abone Ol google-news

Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 14. celsesi kapalı görülen duruşmaya 16 tutuklu sanık, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik, kardeşi Eriş Gedik, bazı müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Yaklaşık 9 saat süren duruşmada müştekilerin ifadeleri alınması işlemine geçildi. Müştekilerin yaşanan olaylar nedeniyle mağduriyetlerini anlattığı sırada duruşmada söz alan sanık Bekir Teker'in avukatı söz alarak, "Şuan duruşma salonundan canlı yayın yapılıyor" dedi. Mahkeme ise canlı yayın yapan kişinin bulunması için güvenlik görevlilerini duruşma salonuna çağırdı. Müşteki sıralarında izleyici olarak oturan 3 kişi tespit edilerek duruşma salonundan çıkarıldı. Mahkeme ayrıca 3 kişinin suç teşkil edecek nitelikte yayın yapıp yapmadığının tespit edilebilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na durumun bildirilmesine hükmetti.
 
"ÇIKTIKLARINDA YİNE HASAN FERİT ÖLDÜRECEKLER"

Duruşmada ifade veren müşteki anne Nuray Gedik, Hasan Ferit Gedik'in olay günü öğle saatlerinde Sarıyer'deki evlerinden arkadaşının doğum günü için evden çıktığını söyleyerek, "Akşam saatlerinde bana 'Annecim beni merak etme şarjım bitebilir' diye mesaj attı. Saat 21.00 sıralarında mahallemizdeki cemevinden babamın telefonuyla arandım, acil gelmemi söylediler. Aşağı indim Hasan Ferit 'Yaralı' dediler. Telaşla hastaneye gittik. Doktora durumunu sorduğumda 'Çok kötü' dedi. Oğlum daha ölüm kalım savaşı verirken kanlı gömleğini katiller polisler işbirliği yapıp teknisyen kılığında hastaneden çalıyorlar. Biz daha önce Gülsuyu'nda hiç oturmadık, tanıdığımız da yoktur. Benim oğlum uyuşturucuya karşı yürüyüşe katılıyor. Kendisi gibi gençler temiz kalsın diye bu şekilde katlediliyor. Sanıklar cezalandırılsın, adalet istiyorum. Siz bunları tahliye ederseniz çıktıklarında yine Hasan Ferit öldürecekler" dedi.
 
"AĞABEYİM UYUŞTURUCU ÇETELERİ TARAFINDAN KATLEDİLMİŞTİR"

Nuray Gedik'in ardından ifadesi alınan baba İbrahim Gedik olay zamanı hapishanede olduğunu ifade ederek, "Uzun zaman görüşemediğim oğlumla musalla taşında karşılaştım. Ben kimsenin haksız olarak yatmasını istemiyorum. Hapishanenin nasıl zor şartlar olduğunu çok iyi biliyorum. Oğlumun Gülsuyu'na gelip uyuşturucuya rantlaşmaya fuhuşa karşı yürüyüşe katıldığını duydum.

Uyuşturucudan kimse ölmesin, bu herkesin başına gelebilir. İnsan gibi yaşamak herkesin hakkıdır" diye konuştu. Hasan Ferit Gedik'in kardeşi Eriş Gedik ise, "Ağabeyim burada görmüş olduğunuz uyuşturucu çeteleri tarafından kafasından 4, ensesinden de 2 kurşunla öldürülüp katledilmiştir. Hepsinden şikayetçiyim" dedi.
 
"BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM... VURDUM, ÖLDÜRECEKTİM ÖLDÜRMEDİM"

Müştekilerin ardından söz alan sanıklardan Mesut Turhan, "Ortada bir çete yoktur, hepimiz komşuyuz" dedi. Sanıklardan Şahin Eren ise, "Ben kimseyi öldürmedim. Ben Sinan Erdem adlı şahsı vurdum, öldürecektim öldüremedim. Zaten kendisi MLKP'liydi" diye konuştu. Söz alan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söyleyerek tahliyelerini talep etti.
 
4 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, sanıklardan Göksel Kesici, Murat Kesgin, Engin Seba ve Ercan Çiftçi'nin tahliyesine karar verirken diğer 12 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Beyanı alınmayan tutuksuz sanıkların duruşmaya zorla getirilmesine hükmeden mahkeme heyeti, sanıkların ses kayıtlarının alınarak dosyada bulunan tapelerdeki ses kayıtları ile karşılaştırılmasına için Polis Kriminal Dairesi'ne müzekkere yazılmasına hükmetti.
 
DURUŞMA ERTELEDİNDİ

İddianameye konu olaylarla ilgili telefon tapelerinin birebir aktarılıp aktarılmadığı konusunda bilirkişi raporu düzenlenmesine karar veren mahkeme duruşmayı 25 Mayıs 2015 saat 10.00'a erteledi. Duruşma sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Hasan Ferit Gedik'in ailesi ise adliyeden ayrıldı.
 
35 SANIKLI DAVA

311 sayfalık iddianamede "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılan 35 sanık bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler