Hayvansever yüzbaşıya savcı iki yıl hapis istedi

Askeri savcılık, sahipsiz köpeğe kışlada kulübe yapan yüzbaşıya askeri eşyayı kullanarak hayvan sevgisini tatmin etmekten dava açtı.

Yayınlanma: 04.05.2015 - 11:56
Abone Ol google-news

Çorlu 5. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, kışlaya giren sahipsiz bir köpeğe; ordunun tahta, branda ve tel örgüleriyle kulübe yapan topçu yüzbaşıya, “askeri eşyayı hususi menfaatine kullanmak” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Şüphelinin EMASYA’da yol kapatmak için kullanılan polis bariyerini de kulübeye demir kapı yaptığına dikkat çekilen iddianamede, “Şüphelinin, köpeğin bakımıyla ilgilenmesi, maddi olmasa bile hayvan sevgisini tatmin etmek suretiyle manevi olarak menfaat sağladığını göstermektedir” denildi.

Çorlu 105. Topçu Alay Komutanlığı’da görev yapan yüzbaşı Haziran-Temmuz 2012 tarihleri arasında kışlaya giren bir köpeği sahiplenerek, ona kulübe yaptı. 5. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ise olaydan üç yıl sonra 16 Mart 2015’te yüzbaşı hakkında “askeri eşyayı hususi menfaatı için kullandığı” gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Askeri malzeme kullandı

İddianamede, köpeğe kışla içerisindeki hangar depolarındaki tahtaları köpek kulübesi, askeri yeşil haki brandayı kulübenin üzerine örtü, etrafını çevreleyen tel örgüleri kapı giriş kısmına ranza demirini kapı direği, giriş kısmına EMASYA’da yol kapatmak için kullanılan polis bariyerini demir kapı yapımında kullanılması için garajdan aldırdığı anlatıldı. Yüzbaşının, askeri malzemeleri kullanarak “askeri eşyayı hususi menfaatı için kullanma” suçunu işlediği öne sürülen iddianamede şöyle denildi: “Kullanılan malzemelerin bir kısmının kaynağı tespit edilememişse de, tanıklar, resimler dikkate alındığında, kamu davası açılması için yeterli delilin elde edildiği kanaatine varılmıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler