Kur'an kürsüde... 'Bakara Makara' Egemen'e sarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te yaptığı konuşmada yine muhalefete yüklendi. Eline Kuran'ı alarak Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nu yuhalatan Erdoğan Kuran'ın Bakara suresiyle dalga geçen Egemen Bağış için de kardeşim ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 04.05.2015 - 14:05
Abone Ol google-news

<video:268897>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te Diyanet’in bastırdığı Kürtçe Kuran ile kürsüye çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’hi hedef alarak, “Şimdi ana muhalefet partisinin başındaki zat benimle ilgili dün Kayseri’de bir ifade kullanmış. ‘Nerede neyi konuşacağını bilmiyor Cumhurbaşkanı. Evren gibi Kuran’ın istismarını yapıyor’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kuran’la büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kuran’ın yerinin ne olduğu malum” dedi. Kılıçdaroğlu’nu yuhalatan Erdoğan, “Bakara- makara sallıyorum her cuma bişeyler” diyerek Bakara suresiyle dalga geçen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından görevinden istifa eden eski AB Bakanı Egemen Bağış için de “kardeşim” ifadesini kullandı. HDP’ye de yüklenen Erdoğan, “Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? ‘Diyanet İşleri’ni kapatacağız’ diyor. Ya bunlar maalesef cami duvarında pislemeye başladılar” diye konuştu.

O şiiri yine okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın memleketi Siirt’te Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Eşi ile birlikte halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatında Siirt’in ayrı bir yeri ve anlamı olduğunu belirterek Ziya Gökalp’e ait ve tutuklanmasına neden olan şiiri yeniden okudu. Erdoğan, “Türkiye’nin nereden nereye geldiğini bu vesileyle bir kez daha hatırlayalım, özgürlük neymiş hatırlayalım. “Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, müminler asker’ bir şey beni sindiremez, gökler yerler açılsa, üzerimize tufanlar yanardağlar saçılsa, biz oyuz ki imanıyla övündüğümüz ecdadımız titretici şeylere hiçbir zaman diz çökmemiş.” diye konuştu.

Ve CHP’den Erdoğan’a jet Kur’an cevabı

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Kayseri mitingindeki Cumhurbaşkanı nerede neyi konuşacağını da bilmiyor. Evren gibi Kuran’ın istismarını yapıyor” sözlerine yanıt verdi. Edoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kuran’la büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kuran’ın yerinin ne olduğu malum. Beyefendi nereden buraya geldi?” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracakları açıklamasına eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Ya bunlar maalesef cami duvarında pislemeye başladılar. İstismarsa istismarını yapıyorlar. Her türlü yol bunlarda var. Ana muhalefet diyor ki ‘İmam Hatipleri kapatacağım.’ Dün Kayseri’de diyor ki ‘Hayır böyle demedim’ . Yahu bütün kayıtlarda mevcut. Şimdi bir Cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bir defa o yetkiyi sen nereden alıyorsun? Milletin verdiği yetkiyle bu parlamentodan 12 yıllık zorunlu eğitim geçti. İmam Hatiplerin, meslek liselerin önündeki engeller kaldırıldı. Siz orta kısmı kapattınız ve İmam Hatiplilerin sayısı 60 bine düşmüştü. 1 milyona çıkınca rahatsız oldular. Anne- baba evladını nereye göndermek istiyorsa göndersin” diye konuştu.

‘Kürtçe dayatma’

“70 yıl önce bu millete Türkçe ezan dayatılıyordu. Şimdi Kürtçe ezan dayatılıyor” diyen Erdoğan, “Tek parti CHP’si bu milleti tarihinden kopartıp kendi ideolojine uygun toplum inşa etmek istiyordu” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler